Вхід | Реєстрація

Полтавці — чемпіони Європи з футзалу

Полтавці — чемпіони Європи з футзалу
14 листопада, дефзбірна України в місті Вінтертур (Швейцарія) завоювала золоті медалі 3-го дефчемпіонату (для спортсменів з вадами слуху) Європи з футзалу.
У складі українців медалями нагороджено двох гравців з Полтави — Олександра Верещаку-молодшого та Ігоря Хазяїнова, а також одного з тренерів дефзбірної України полтавця Олександра Верещаку-старшого, повідомляє fcvorskla.com.ua
Вже на стадії групового турніру на команду України звернули увагу, як на одного із ймовірних фіналістів. Українці у групі «А» впевнено перемогли збірні Бельгії — 14:5, Швеції — 8:6 і Шотландії — 17:0. За підсумками змагань в усіх шести групах українці забили 37 м'ячів у трьох матчах — це кращий показник серед усіх 23 чоловічих дефзбірних, які грали у Вінтертурі. Другий показник результативності на тому етапі був у голландців — 34 м'ячі у трьох матчах.
Напевно, й самі українці почали вважати себе головними фаворитами і ледь не помилилися в цьому. Вже 11 листопада у матчі 1/8 фіналу дефзбірна України у надзвичайно важкому і драматичному протистоянні перемогла Білорусь, яка пробилася до плей-офф з третього місця у групі «С», з мінімальним рахунком — 4:3.
Нелегкою була й гра 1/4 фіналу, 12 листопада, з дефзбірною Туреччини, яку українці перемогли 6:3. А ось у півфіналі, 13 листопада, українці без проблем здолали міцну Голландію — 5:0. У цьому півфіналі зійшлися найбільш агресивні в атаці команди, в активі яких за перші 5 матчів дефчемпіонату Європи було найбільше забитих м'ячів: 48- у голландців і 47 — в українців. Але у півфіналі захист українців відіграв настільки безпомилково, що агресивні форварди голландців вперше у Вінтертурі залишили поле без жодного забитого м'яча!
Таким чином українці перевиконали свою програму-мінімум — вони їхали до Швейцарії, щоб покращити власне попереднє досягнення 2006 року, коли на Євро завоювали бронзові медалі.
Після перемоги у півфіналі мова вже пішла про програму-максимум — завоювання золотих медалей 3-го дефчемпіонату Європи. Перед фінальною грою українці мали незначну перевагу — кылька годин додаткового відпочинку. Адже інший півфінальний матч, в якому дефзбірна Росії перемогла Болгарію — 6:3, розпочинався у Вінтертурі на 4 години пізніше.
У фінальній грі дефзбірна України впевнено перемогла Росію — 5:1 і завоювала золоті медалі 3-го дефчемпіонату Старого Світу.
А полтавці Олександр Верещака-старший і Олександр Верещака-молодший додали цьогорічні золоті європейські футзальні медалі до минулорічного всесвітнього футбольного «золота», яке вони вибороли на Дефлімпійських іграх на Тайвані.

Автор: Андрій Кадук, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 листопада 2010, 15:27 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації