Вхід | Реєстрація

У с. Лютенька пропав пам’ятник Шевченку

У с. Лютенька пропав пам’ятник Шевченку
Про це Новинам Полтавщини повідомив учасник акції „Шануймо Кобзаря”, голова ГО „Громадянське суспільство” Володимир Степанюк після чергової інспекційної поїздки Полтавщиною. Місцеві жителі розповідають, що пам’ятник зняли через його плачевний стан і досі нічого не відомо про його подальшу долю.
Це вже третя інспекційна поїздка активістів. Цього разу вони відвідали 4 райони: Котелевський, Гадяцький, Лохвицький та Зінківський. За день проїхали ще 510 км. Також, у с. Козлівщина полтавці відвідали найстаріший пам'ятник Шевченку на Полтавщині - 1918 року.
Активісти зауважили, що цікавий пам'ятник у с. Біленченківка. Там він присвячений літературним геніям Росії та України - Шевченку та Пушкіну, які сидять на постаментах біля входу до місцевої школи.
За словами організатора акції Володимира Степанюка, найбільш доглянуті пам'ятники у Лохвиці та Зінькові, а всі інші потребують реставрації та благоустрою.
"У Зінькові гарний пам'ятник, але не схожий на Шевченка. Соромно, що у гетьманській столиці Гадячі немає ні пам'ятника, ні пам'ятної дошки присвяченої поету. Це при тому, що Шевченко там бував", - зауважив Володимир Степанюк.
За день полтавці посадили 17 дубків, подарували 112 книг і 18 дисків "Кобзаря" та "Історії України".
Нагадаємо, що акція "Шануймо Кобзаря" присвячена річниці пам'яті Тараса Шевченка. Полтавці проїдуть всю область, щоб проінспектувати стан пам'ятників поету в усіх населених пунктах, де вони є.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2010, 10:54 | Гадяч |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації