Вхід | Реєстрація

Від 50 до кількох тисяч гривень коштує цьогорічна ялинка

Трохи більше місяця залишається до Нового Року. За східним календарем, це буде рік кролика (чи кота). Якщо готувати новорічний стіл та вбрання ще ранувато, то прикупити штучну новорічну красуню і прикраси до неї – саме на часі. В яку суму обійдеться полтавцям головна окраса оселі на зимові свята – дізнавались наші журналісти.
Нинішня тепла погода мало чим нагадує про те, що за 5 тижнів Новий Рік. Паличкою-виручалочкою в цьому питанні є магазини міста, полиці яких вже заставлені новорічними красунями і прикрасами до них. Що купуватимуть, аби прикрасити оселю до свят – планами діляться полтавці.
Бліци:
— Не знаю. Щоб дітям і онукам сподобалось
— Іграшки треба прикупити
— Можна кілька іграшок. Говорять, якщо кожен рік підкупляти - то щастя побільшає вдома. Обов'язково
— Так, у нас маленька дитина - будемо, так би може і не купували/
Цьогоріч, розповідають продавчині новорічних прикрас, ціни на іграшки практично не змінились. Вразити покупців намагаються оригінальністю. Так, за звичайну підвіску янгола доведеться викласти з кишені десь 7 гривень. Найдешевша новорічна кулька – гривень 5. В середньому скляна кулька коштує в діапазоні від 20 до 45-ти гривень. Ціна на них зростає до 100 гривень – в залежності від розміру і нанесення малюнку. Дороговизна залежить від техніки нанесення малюнку – якщо вручну чи приурочена до символу наступного року. Кульки у наборах по 4 чи 6 штук коштуватимуть дешевше. Популярні нині буси – в залежності від довжини – старт 17-20-ть гривень. Ялинкова верхівка – від 17-ти до 45-ти (в залежності від розміру і малюнку). Найдешевші дощики – 3-5 гривень. Гірлянди з вогниками – від 50-ти (в залежності від довжини і кількості лампочок). Півметровий Дід Мороз коштуватиме гривень 300-400. Про ціну живої новорічної красуні говорити ще зарано. У магазинах можна зустріти їх найменші штучні копії (якими можна прикрасити робочий стіл) від 30-ти гривень. Метрова ялинка коштуватиме від 160-ти гривень, від 2 метрів і вище – від тисячі (в залежності від розпушеності гілок). Полтавці ж називають свої суми, які планують витратити на новорічне оздоблення.
Бліци:
— Десь гривень 50
— Близько сотні, не більше
— Не знаю, ще не розраховували
— Гривнів сто, напевне
— Скільки гаманець потягне, стільки й купимо/
Ціновий діапазон на новорічні прикраси не знає меж. Від найскромнішої ялинки з кількома новими кульками за півсотні – до кількох тисяч гривень – якщо купувати все з нуля.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 листопада 2010, 10:26 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації