Вхід | Реєстрація

Чому Олександр Мамай не зможе отримувати зарплату в розмірі однієї гривні

У п’ятницю на позачерговій другій сесії міської ради шостого скликання депутати остаточно сформували владну вертикаль. Були створені постійні комісії, обраний секретар та затверджені заступники міського голови. На сесію завітав і голова Полтавської обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко. Він привітав новообраних депутатів міської ради та закликав до спільної конструктивної роботи і компромісів:
— Досвід показує, що амбіції та виставляння на перший план своїх політичних і партійних пріоритетів веде в нікуди. Гарантую, що обласна влада приділятиме велику увагу роботі з міською радою.
Олександр Васильович наголосив і на необхідності реформування житлово-комунального господарства міста, реорганізації ЖЕДів та створенні об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Секретар міської ради — представник провладної у країні партії
За результатами таємного голосування секретарем міської ради стала представник від Партії регіонів Оксана Деркач. За неї проголосували 44 із 48 депутатів. Вона була єдиною кандидатурою на цю посаду, запропонованою, перш за все, міським головою, який впевнений: жінка не лише йому допомагатиме, а й зможе побачити та вирішити набагато більше проблем, ніж чоловіки.
— Я особисто запропонував висунути на цю посаду кандидатуру Оксани Деркач. У нас є партія влади, до якої треба прислухатися, тому що й губернатор наш теж представляє Партію регіонів, думаю, завдяки цьому, він приділятиме більше уваги Полтаві, — переконаний Мамай.
Оксана Антонівна має дві вищі освіти та досвід роботи з організаційних питань. Працювала заступником начальника організаційного відділу Полтавської обласної державної адміністрації, згодом була помічником-консультантом народного депутата.

У міській раді є опозиціонери.  Їх аж… двоє
Проте не обійшлося без казусів. Із першої ж сесії про свою опозиційність заявив «Фронт змін». Нагадаємо, до міської ради обрали двох представників від цієї партії — Андрія Мартенса та Олександра Шамоту. Вони не просто свідомо відмовилися від голосування за кандидатуру Оксани Деркач, а й навіть не взяли бюлетенів. Натомість колишній секретар міської ради, а нині депутат, Олександр Козуб зауважив, що серед депутатського корпусу не повинно бути опозиції, адже вони мають працювати на одне завдання — робити наше місто кращим.
Головами постійних комісій міської ради шостого скликання стали:
— з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, інформації, регламенту та депутатської етики — Олексій Горик;
— з питань містобудування, розвитку міського господарства — Володимир Медяник;
— з питань економічної політики, комунальної власності, бюджету, фінансів, цін — Сергій Хуторянський;
— з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства і дитинства — Людмила Лисенко;
— з питань освіти і культури, фізкультури, спорту та молодіжної політики — Ліліана Бєлашова;
— з питань інноваційного, науково-технічного й екологічного розвитку, природокористування та безпеки життєдіяльності — Андрій Вертелецький;
— з питань розвитку підприємницької діяльності та інвестицій — Володимир Івченко;
— з питань регулювання земельних відносин — Максим Голдиш.
Усі голови, окрім першого, — представники «Совісті України».

У мера, замість обіцяних чотирьох, шестеро заступників

Обрали депутати і шістьох заступників міського голови. Їхній середній вік — менше сорока років. Першим заступником став В’ячеслав Стеценко. «Вечірка» намагалася дізнатися біографію першого заступника, але, на жаль, прес-служба Полтавської міської ради такої інформації нам не надала. Заступником мера, керуючим справами міськвиконкому, обрали Ірину Яковлєву. Вона народилася у 1967 році. До займаної зараз посади працювала начальником юридично-адміністративного управління Полтавського міськвиконкому. Заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів (економічні і соціальні питання) — Ольгу Борисенко (1967 року народження, працювала у банківській сфері), заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів (питання діяльності і розвитку гуманітарної сфери) — Діонісія Капліна ( 1982 року народження, має вищу освіту, очолює Полтавську обласну партійну організацію Політичної партії «Совість України»), заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів (юридично-адміністративні питання) — Дмитра Трихну.  Народився 29 березня 1982 року. Закінчив Київський університет туризму, економіки і права за спеціальністю «Правознавство», здобув кваліфікацію юриста. З 2007 року — юрисконсульт у ТОВ «Інтер-Агро». Заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів (питання житлово-комунального господарства) обрали Валентина Герасименка.  Валентин Герасименко народився 9 лютого 1965 року. Має дві вищі освіти: закінчив у 1990 році Харківську державну академію міського господарства за спеціальністю інженер-електрик та у 2003 Полтавський національний технічний університет імені Ю. Кондратюка за спеціальністю економіст-правознавець. Із 2006 до 2010 року був першим заступником Полтавського міського голови. До речі, роботу останнього, як зазначив мер, контролюватиме особисто В’ячеслав Стеценко, який у минулому працював із Герасименком багато років.
Раніше Олександр Мамай заявляв про те, що в нього буде лише чотири заступники. Тому на запитання журналістів під час прес-конференції, яка відбулася одразу після сесії, чому замість обіцяних чотирьох у нього, як і в попереднього міського голови, їх аж шестеро відповів:
— Я подумав, що не до кінця на цьому розуміюся. Тому працівники місьвиконкому довели мені, що заступників повинно бути шість. Тільки тоді працюватиме команда.
Із приводу ще однієї нещодавно оголошеної резонансної заяви мера про те, що він і його заступники отримуватимуть зарплату в розмірі однієї гривні, він зазначив, що, згідно з законодавством, такої зарплати не буває.
— Я і мій перший заступник В’ячеслав Стеценко отримуватимемо ту зарплату, яка нараховуватиметься, а потім вона буде розподілена між працівниками міськвиконкому, котрі мають мінімальну заробітну плату (водії, технічні працівники), а також між тими, хто отримує 900 гривень. Що стосується інших заступників, то зарплата (майже п’ять тисяч гривень) — джерело доходу, за рахунок якого вони житимуть, — розповів Олександр Мамай.
Щоправда, яким чином робитиметься розподіл цих коштів — міський голова не пояснив.

У колишніх депутатів заберуть земельні ділянки

Щодо начальників управлінь міськвиконкому, то жоден із них не змінився. Як зазначив Олександр Мамай, зараз у них іспити з праці, тому поки що їх не змінюватимуть. А от що стосується громадської колегії, то вона буде повністю змінена. Мер зазначив, що він хотів би, щоб у громадській колегії були і представники ЗМІ.
Прокоментував Олександр Мамай і рішення попередньої міської влади стосовно земельного кооперативу «Юрівка», де земельні ділянки отримали майже всі колишні та деякі нинішні депутати міської ради.
— На наступній сесії це рішення буде скасовано. Якщо власники ділянок будуть незадоволені, нехай ідуть до суду. Депутати повинні працювати на громаду, — резюмував Олександр Мамай.

Автор: Ольга ПРАВДЕНКО, www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 листопада 2010, 12:48 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації