Вхід | Реєстрація

Віктор Бажан: Потрібно запитати підприємців, чи хочуть вони, щоб ринок став комунальним

Віктор Бажан: Потрібно запитати підприємців, чи хочуть вони, щоб ринок став комунальним
«Коло» звязалось із Віктором Бажаном власником полтавського ринку «Мотель», щоб він прокоментував ситуацію передачі ринків міста у комунальну власність.
– Ми зустрічалися з цього приводу з мером Полтави Олександром Мамаєм, – розповів Віктор Бажан. – На зустрічі також були усі підпрємці ринку «Мотель» та адміністрація. Тоді мова не йшла про передачу ринку в комунальну власність міста. Підприємці повинні самі визначитись і проголосувати, щоб підтримати, або відхилити таку ініціативу. Олександр Мамай мав запропонувати свої умови на ринку у разі, якщо ринок  буде комунальним.
Віктор Бажан вважає, що до питання орендної плати потрібно підходити диференційовано, тобто для кожного ринку окремо.  Зараз підприємці платять дві гривні 56 копійок за квадратний метр, хоча аналогічна вартість на центральному ринку – дев’ять гривень.
На «Мотелі» стала ціна, ще з 2007 року, стверджує Віктор Бажан. Ця ціна встановлена та задекларована державною інспекцією по контролю за цінами облдержадміністрації. До того ж зниження вартості «містового» на 20 відсотків – незначне. Ще одна перевага ринку «Мотель» — він працює з ранку і до дев’ятої вечора без вихідних. Тобто, до вартості «містового» включено значно більше годин торгівлі.
– Мабуть відсутність вищої освіти вплинула на Олександра Мамая, коли він підраховував вартість оренди, – підсумував Віктор Бажан. – Не можна брати цифри з неба. У мера і так багато інших проблем, окрім ринків. Хай займеться краще ними, з ринків починати не треба.
Віктор Бажан наголошує, що Олександр Мамай має спочатку спитати підприємців ринку «Мотель», щодо питання передачі ринку у комунальну власність міста. У іншому випадку – не виключені акції протесту.

Автор: Андрій Іванов, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 листопада 2010, 16:46 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації