Вхід | Реєстрація

Шість діб волі для злодія

Шість діб волі для злодія
Не минуло й тижня, як чоловік, звільнений з Херсонської виправної колонії, узявшись за опановане кримінальне ремесло, опинився у Полтавському СІЗО.Ціна новій кримінальній справі, за словами затриманого, 14 гривень, яких йому начебто не вистачило на квиток до Харкова.
Наприкінці листопада місяця, близько 22 години вечора, в чергову частину Решетилівського РВ від місцевого мешканця надійшло повідомлення про те, що в його будинку зірвані запори і всередині знаходиться хтось із чужих. Оперативно спрацювавши, черговий наряд Решетилівського РВ у складі шести  чоловік вирушив на місце події. За 10 хвилин від моменту повідомлення  зловмисника було затримано.
Ним виявився 36-річний мешканець Харківської області. Олег (ім’я змінено) уже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Останнього разу був засуджений  у жовтні місяці 2004 року  за крадіжку, поєднану з проникненням у житло та грабіж, поєднаний з насильством. Більше 6 років неволі провів на Херсонщині. Час довгоочікуваного звільнення настав у листопаді місяці цього року. По звільненню у кишені мав 116 гривень.
Слідчим Олег розповів, що вирішив поїхати до Харкова, де у нього живе сестра. З’ясувавши, що на білет до Харкова йому бракує 14 гривень, чоловік відкоригував свій маршрут. Спочатку попрямував до Полтави, далі в Решетилівський район, до свого батька.
80 гривень Олег сплатив за білет, решту грошей потратив на харчі, а на Харківський потяг планував позичити у батька. У селі чоловік швидко знайшов потрібний йому дім. Але рідний батько не зрадів зустрічі. Зі словами «повертайся туди, звідки прийшов», він зачинив перед сином двері.
Тож, як пояснює затриманий, без грошей та під тиском обставин він зважився на новий злочин. Вирішив добути «кошти на білет» перевіреним способом – крадіжкою. Уночі, як тільки-но стемніло, Олег непоміченим прокрався до чужого двору, де зламав замок у гараж і проник у приміщення. У гаражі крадію «пощастило» знайти зв’язку ключів, якими він відімкнув вхідні двері будинку. Але на цьому везіння скінчилося – Олега затримали прямо на місці скоєння злочину, коли він намагався викрасти  бензопилу та зарядний пристрій.
Наразі зловмисник заходиться у Полтавському СІЗО. У скоєному чоловік зізнався. По даному факту крадіжки, поєднаної з незаконним проникненням у житло,  Решетилівським РВ УМВС України в Полтавській області порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України.
Відтепер чоловікові загрожує чергове покарання і наступні 6 років, він знову може провести за колючим дротом.

Автор: Анна Масельскас, ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 грудня 2010, 10:38 | Решетилівка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації