Вхід | Реєстрація

У Гадячі дільничні міліціонери затримали дачних крадіїв

Майже щодня до чергової частини Гадяцького райвідділу міліції звертаються громадяни з проханням притягти до відповідальності невідомих осіб, які скоїли крадіжку їхнього особистого майна. Так сталося і 18 листопада. До чергової частини райвідділу з письмовою заявою звернулася жителька міста Гадяч Наталія, яка повідомила про те, що невідомі особи 13.11.2010 року з її дачної ділянки, яка знаходиться в селі Оріханове Гадяцького району, викрали металеві вироби, а саме металеву огорожу та металеві ємності.
Як з’ясували міліціонери, це був непоодинокий випадок. На протязі цього ж дня до райвідділу звернулося ще п’ять громадян, в яких з дач, що розташовані у тому селі, були викрадені металеві вироби.
В ході проведення оперативно розшукових заходів дільничними інспекторами було спочатку встановлено одного з крадіїв. Ним виявився 25-річний місцевий житель Ігор (ім’я змінено). Потім працівники міліції затримали й напарника Ігоря - Володимира.
Ігор та Володимир (ім’я змінено)  знали одне одного давно. Зустрівшись в черговий раз Ігор розповів Володимиру, як можна швидко заробити гроші. Повідав про те, що у селі Оріханове розташоване «дачне містечко» і там є чим поживитися. До того ж у тещі Ігоря там дача, тому було де зберігати викрадене. Володимир в свою чергу запропонував взяти «на справу» свого знайомого Віталія (ім’я змінено). Таким чином трійця приступила до «роботи».
Приїхавши в село, хлопці почали обходити дачі та видивлятися, що ж можна поцупити. 11 листопада з 10.00 до 16.00 години вони й почали реалізовувати свій задум. Все викрадене чоловіки приносили на дачу до тещі Ігоря (це в основному були вироби з металу). Потім зловмисники наймали машину та перевозили метал до приймальних пунктів, де й збували викрадене. Так злодії працювали два дні. Вони  здійснили крадіжки з 11 дач громадяни, які зрештою звернулися до правоохоронців за допомогою.
Отримавши повідомлення від потерпілих міліціонери одразу приступили до пошуків крадіїв. В процесі копіткої оперативно-розшукової роботи правоохоронцям вдалося вийти на слід та затримати злодіїв.
Як повідомив виконуючий обов’язки начальника Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області капітан міліції Кроль Р.М. по даному факту порушено кримінальну справу за статтею 185 частиною 3 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція цієї частини статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Автор: Інна Ященко, старший інспектор Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 грудня 2010, 15:48 | Гадяч | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації