Вхід | Реєстрація

У Полтаві з'явиться лабораторія, де продукти перевірятимуть на вміст ГМО

Про це журналістам повідомили на спільній прес-конференції генерального директора державного підприємства «Полтавастандартметрологія» Віктора Мирунка та начальника Полтавського обласного управління у справах захисту прав споживачів Миколи Гордієнка. В Україні в системі Держспоживстандарту таких вже десять, полтавська буде одинадцятою.
Чи вживати генномодифіковані продукти - кожен повинен вирішувати сам, наголосив на прес-конференції генеральний директор державного підприємства «Полтавастандартметрологія» Віктор Мирунко. Роль держави при цьому - забезпечити споживачів інформацією про продукцію. З цією метою була прийнята Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку етикування харчових продуктів, які містять генетично модифіковані організми або вироблені з їх використанням та вводяться в обіг». Зараз в Україні узаконений вміст генетично-модифікованих організмів, який становить 0,9 відсотка. Саме такий відсоток у світі вважається безпечним, наголосив Віктор Мирунко. Споживачеві не потрібно шукати продукт, який містить наклейку «Без ГМО», цей напис здійснюється добровільно, продовжив доповідач. Якщо він є, поруч повинно бути вказано, яка лабораторія це підтверджує та номер випробування. У протилежному випадку це - лише рекламний хід, наголосив Віктор Мирунко. Начальник Полтавського обласного управління у справах захисту прав споживачів Микола Гордієнко говорить: переважна кількість скарг надходить в управління щодо неякісних промислових товарів. Якщо ж споживач придбав неякісний продукт та отримав харчове отруєння, для того, аби довести свої права, він повинен взяти про це лікарську довідку та мати при собі чек на товар.

Автор: www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації