Вхід | Реєстрація

Олександр Макаренко: «Встановлення двоголового орла розколює громаду Полтави»

Олександр Макаренко: «Встановлення двоголового орла розколює громаду Полтави»
Всеукраїнське об'єднання "Свобода" наполягає на неприпустимості встановлення у Полтаві символу російського шовінізму – двоголового орла. Про це повідомив голова Полтавської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олександр Макаренко.
9 грудня 2010 року автор проекту реставрації пам'ятника Келіну Валерій Трегубов повідомив обласним ЗМІ про те, що до Нового року фігура двоголового орла буде готова. На його думку, встановлення у Полтаві символу російського шовінізму лише поверне пам'ятнику його історичний вигляд. Автор застерігає критиків не чинити перешкод.
Полтавська міська організація ВО "Свобода" звертається до влади з вимогою не давати згоди на "реставрацію" пам'ятника колишньому комендантові Полтави Олексію Келіну. У противному випадку наше об'єднання розпочне широку мобілізацію суспільства з метою ініціювання демонтажу. Нагадуємо, що один з обов'язків влади – не допускати розколу у суспільстві та сприяти відновленню історичної справедливості. Українська влада мусить діяти в інтересах українців, а не кремлівських карликів.
"Позиція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" є послідовною і категоричною. Ми виступаємо за демонтаж усіх пам'яток більшовизму та російському шовінізму. Вважаємо доцільним заборонити у нашому місті встановлення двоголового орла, оскільки така "реставрація" принижує пам'ять закатованих антиукраїнськими режимами людей та лише розколює громаду Полтави", - зазначив голова Полтавської міської організації ВО "Свобода" Олександр Макаренко.

Довідка
Пам'ятник комендантові Полтави Олексію Келіну був відкритий у 1909 році російським імператором Миколою ІІ. Після того у 1921 році більшовики демонтували двоголового орла як символ самодержавства. Олексій Келін був комендантом Полтави під час Полтавської битви, обіймав посаду з 1708 по 1711 рік.

Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 грудня 2010, 09:51 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації