Вхід | Реєстрація

В Чутівському районі квартиранти «обчистили» пенсійну картку бабусі

Кожна людина заробляє як може. У когось свій бізнес, хтось працює, хтось лікує. Та чомусь в нашому житті знаходяться розумники, які не бажають чесно заробляти гроші, а використовуючи свої акторські здібності, шахраюють та крадуть у людей.
Наприкінці листопада до Чутівського райвідділу міліції УМВС України в Полтавській області звернулася 67-річна громадянка Анісімова Л.П., яка повідомила, що в період часу з 15.10.2010 року по 13.11.2010 року невідома особа з будинку викрала її пенсійну картку, з якої зняла кошти у сумі 690 гривень.
Міліціонери одразу приступили до розслідування цієї справи. В ході перевірки інформації з’ясувалось, що потерпіла пенсіонерка проживає в селищі Артемівка Чутівського району. Жінка є вдовою. Тож щоб їй не було самотньо, вона впустила до себе в оселю проживати квартирантів.
Провівши ряд оперативно-розшукових заходів, працівники міліції вийшли на слід особи, яку обґрунтовано запідозрили у скоєнні злочину. Міліціонери не помилилися. Вони встановили, що крадіжку скоїла 34-річна жінка, яка на той час разом зі своїм співмешканцем проживала у громадянки Анісімової Л.П. у якості квартиранта.
Міліціонерам затримана повідомила, що 12 листопада вона попросила в старенької набрати з хати води. Коли зайшла до оселі бабусі то побачила на столі пластикову картку для зняття коштів з банкомату. Не довго думаючи, жінка прихопила пенсійну картку із собою. А 13 листопада квартиранти разом поїхали в місто Полтаву, де жінка двічі з різних банкоматів зняла кошти старенької. Перший раз – 500 гривень, другий раз – 180 гривень.
Крадії не сподівалися, що бабуся звернеться до банківської установи та попросить роздрукувати інформацію про рух коштів на її пенсійній картці. І коли старенька побачила, що з її рахунку зникли гроші вона негайно звернулася за допомогою до працівників міліції. Старший дільничний інспектор міліції Чутівського РВ УМВС України в Полтавській області капітан міліції Олександр Серяков, якому доручено було розкриття цього злочину, одразу розпочав розслідування. Він звернувся до охорони банку, представники якої надали міліціонеру потрібну інформацію. До того ж, на фото, що зафіксували фотокамери з банкоматів, було зображено людей, що знімали гроші з картки бабусі.
Наразі за даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину передбаченого частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб).Тепер, у відповідності до санкції цієї статті, суд може позбавити квартирантів волі на строк до 5-ти років.

Автор: www.mia.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 грудня 2010, 14:09 | Чутове | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації