Вхід | Реєстрація

В Лубнах землю «Південної залізниці» віддали приватному підприємству

Полтавська транспортна прокуратура під час перевірки встановила, що до міського голови Лубен з письмовою заявою про надання дозволу на виготовлення проекту переобладнання будівлі та будівництва приміщення звернулося приватне підприємство.
Заява була розглянута та задоволена, про що свідчить наявність рішення виконавчого комітету міської ради.
Однак прокуратурою при проведенні перевірки встановлено, що дозвіл на будівництво надано на земельній ділянці, яка згідно Державного акта на право постійного користування землею належить Статутному територіально-галузевому об'єднанню «Південна залізниця».
Окрім цього, згідно з протоколами засідання виконавчого комітету Лубенської міської ради,  зазначена заява Приватного підприємства на засіданні виконкому не розглядалася і рішення, відповідно, колегіально не приймалося, що суперечить вимогам Конституції України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Тож за результатами проведеної перевірки Полтавською транспортною прокуратурою на незаконне рішення ради принесено протест, однак виконавчим комітетом він був відхилений.
З метою захисту інтересів держави в особі Статутного територіально-галузевого об'єднання «Південна залізниця» прокурор звернувся до суду з позовною заявою про скасування рішення виконавчого комітету.
Судом вказаний спір розглянутий.
Позовні вимоги Полтавського транспортного прокурора задоволені у повному обсязі.
Не погоджуючись із прийнятим рішенням, приватне підприємство подало до Харківського апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу, яка судом розглянута та відхилена, - повідомила старший помічник Полтавського транспортного прокурора Тамара Соболь.
Незважаючи на постійний контроль з боку прокуратури і контролюючих органів використання земельних ресурсів, посадовці органів місцевого самоврядування продовжують порушувати вимоги земельного законодавства.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2010, 12:27 | Лубни |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації