Вхід | Реєстрація

Полтавське управління ЖКГ отримає більше мільйона гривень

Полтавське управління ЖКГ отримає більше мільйона гривень
Полтавське управління житлово-комунального господарства отримає додатково понад 1 млн. грн. на благоустрій міста, проїзд у тролейбусах подорожчає не раніше, як через 3 місяці, а почесні відзнаки від міської влади віднині отримуватимуть максимум 2 людини на рік, а не 3 – на день. Таку позицію мають представники мерії Полтави. У Полтавській міськраді 6 скликання відбулася позачергова 4 сесія, а потому – і традиційна прес-конференція мера Олександра Мамая.
Позачергова 4 сесія Полтавської міськради 6 скликання традиційно починається з підрахунку присутніх.
Олександр Мамай, Полтавський міський голова:
— Прибуло 43 депутати з 50. Відсутність окремих депутатів пояснюється поважними причинами. На сесію прибуло й 46 запрошених з 62 - вже не цікаві сесії, мабуть, запрошеним.
На порядку денному – чимало питань. Втім, ключовим – про внесення змін до показників міського бюджету-2010.
Ольга Вакула, начальник бюджетно-фінансового управління Полтавського МВК:
— За рахунок субвенції з районних у місті бюджетів пропонується збільшити асигнування Управління ЖКГ на благоустрій у сумі 1 млн. 200 тис. грн.
700 тис. грн. додатково отримає і КП «Полтаваелектроавтотранс». Крім того, завдяки перерозподілу кошти на ремонти та закупівлю необхідного обладнання отримають управління освіти, охорони здоров'я та культури.
Зокрема, на додаткові кошти може розраховувати і управління у справах сім'ї, молоді та спорту – на організацію новорічних свят.
Ольга Борисенко, заступник Полтавського міського голови з питань діяльності виконавчих органів:
— Кошти, необхідні для реалізації зазначених заходів, - 220 тис. грн. На них закуплять 8 тис. подарунків для привітання дітей пільгових категорій та проведення ялинки міського голови. Заходи почнуться з 19 грудня.
1 тис. грн. – таку суму в рамках означеної програми традиційно отримає кожна мати, яка народить дитину у Новорічну ніч. Щоправда, відзначає міський голова, цього року таку ж суму отримає ще й кожен медик пологового будинку, чергування якого припаде саме на ніч проти 1 січня.
Також на сесії затвердили нову назву комунального підприємства, у підпорядкуванні якого будуть ринки міста. Замість простої колишньої «Парковка» воно тепер має назву «Полтавасервіс».
Разом з тим, на 265 тис. грн. зменшено асигнування програми по боротьбі зі злочинністю. Це тому, каже міський голова, що представники місцевого УМВС не зверталися до міськвиконкому з проханням виділити їм додаткові кошти, значить, певен Олександр Мамай, правоохоронцям і того достатньо. На кількадесят тисяч менше отримують у розпорядження і міські ЗМІ. Зокрема, видатки на фінансування газети «Полтавський вісник» скорочено до 380 тис. грн. замість раніше визначених 450, телестудії «Місто» – до майже 89 тис. грн. замість 95.
Говорили на позачерговій 4 сесії Полтавської міськради і про реформування виконкому. Зокрема, невдовзі збільшиться управління по роботі зі зверненнями громадян.
Ірина Яковлєва, заступник Полтавського міського голови, керуючий справами виконкому:
— Створити управління зверень громадян, організаційної роботи та загальних питань у складі 3 відділів: по роботі зі зверненнями громадян, з організаційної роботи та відділ загальних питань.
Таке реформування, відзначає заступниця мера, не потребує додаткових фінансових затрат.
Загалом же, позачергова сесія Полтавської міськради 6 скликання відбулася у дуже швидкому темпі: 15 питань – менш ніж за годину. До того ж, по кожній з винесених на порядок денний позицій депутати голосували одностайно.

Автор: Олександр Крумін, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2010, 13:33 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації