Вхід | Реєстрація

Зранку — гроші, ввечері — дуля з маком...

Зранку — гроші, ввечері — дуля з маком...
Незважаючи на неодноразові застереження про пастки шахраїв, деякі громадяни легковажно ставляться до попереджень і рекомендацій, які через засоби масової інформації надають працівники міліції, і стають жертвами шахрайських схем.
Працівники сектору карного розшуку Полтавського райвідділу в ході проведення оперативно-розшукових заходів затримали 33-річного мешканця села Мильці Полтавського району на ім’я Володимир (ім’я змінене), який під приводом установки пластикових вікон, шляхом зловживання довірою клієнтів, привласнював їх кошти.
Володимир ретельно планував шахрайські дії. Взяв брошури однієї із фірм, яка дійсно займається встановленням пластикових вікон, і на вулиці роздавав громадянам. З тими людьми, які погоджувалися на його пропозицію, він заключав угоду про надання послуг з встановлення пластикових вікон. На договорі ставив печатку приватного підприємця, яким являється його батько. Однак печатка була недійсною, оскільки підприємець не продовжив дію дозволу.
Після цього зловмисник обіцяв клієнтам, що їхнє замовлення буде виконане протягом 1 або 2 місяців. Попередньо чоловік брав з довірливих громадян задаток в розмірі від 450 до 2000 тисяч гривень. Після закінчення строку обумовленого надання послуг, обурені громадяни зверталися за адресою, вказаною в договорі. Але, як з’ясувалось, такої фірми там не існувало.
Із заявами до міліції звернулися троє мешканців с. Біологічне, які сплатили шахраєві завдаток в сумі 1500 гривень, один мешканець с. Супрунівка, який віддав 850 гривень та мешканець с. Івашки, у якого шахрай видурив 450 гривень.
Начальник райвідділу Віталій Ємець зазначив, - «на даний час триває встановлення інших фактів вчинення зловмисником шахрайських дій. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.
Ми звертаємося з проханням до громадян, котрих ошукали аналогічним способом, а також до мешканців області, хто володіє будь-якою інформацією з даного приводу, повідомити інформацію за адресою: м. Полтава, вул. Луценка, 19 а, або за телефоном  (0532) 59-44-81». 

Автор: Лілія Овчаренко, старший інспектор Полтавського РВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 грудня 2010, 12:44 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації