Вхід | Реєстрація

Половину Кременчука може затопити за 40 хвилин

Половину Кременчука може затопити за 40 хвилин
У разі прориву греблі Кременчуцької ГЕС, що цілком ймовірно з огляду на її технічний стан та зношеність, під тиском води не витримає і Дніпродзержинське та Каховське водосховища. Затопить оселі мешканців не одного населеного пункту.
Зокрема, за словами начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Михайла Андрусенка, буквально за 40 хв. під водою опиниться половина Кременчука. Також затопить сусідній Комсомольськ.
Про таку ймовірну надзвичайну ситуацію Михайло Андрусенко розповів сьогодні на апаратній нараді, наголошуючи на важливості збереження в області оповіщувальної системи та необхідності виділення коштів на фінансування відповідної програми.
Зокрема, він зауважив, що на попередню таку програму потреба становила 1 млн. 800 тис. грн. на три роки. Проте профінансували її лише на 16,5%. Тепер з обласного бюджету просять кошти на 2011-2015 роки. У державі ж на такі цілі витрати не передбачені.
Присутній на нараді голова Полтавської обласної ради Іван Момот відзначив, що депутати віддаватимуть перевагу щодо підтримки тим програмам, які передбачають співфінансування. Тому він порадив Михайлу Андрусенку попрацювати та долучити до фінансування і місцеві органи влади та підприємства.
"Ця програма фактично не діяла і не буде діяти, якщо ви її не перепишете і не залучите Кременчук та нафтогазовий комплекс. Треба думати про співфінансування з підприємствами та містами. Якщо буде співфінансування - і ми фінансуватимемо", - сказав голова облради.
До речі, система оповіщення охоплює всі райони області. На Полтавщині, порівняно з сусідніми областями, збереглося найбільше радіоточок - 150 тис.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 грудня 2010, 13:33 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації