Вхід | Реєстрація

Куди поставити велосипед?

На адресу редакції газети «Вечірня Полтава» надійшов лист від велосипедистів-мешканців міста Полтави, в якому вони просять допомогти вирішити проблему відсутності велосипедних стійок біля державних установ та інших закладів міста.
Прокоментувати лист журналіст «Вечірки» попросила заступника начальника управління з питань містобудування та архітектури, головного архітектора міста Валерія Вольвача.
— Створити велосипедні стійки біля магазинів, будинків культури, аптек та інших державних та приватних закладів — не проблема. Головне, щоб вони не стояли марно. Особисто я не бачив, щоб у нашому місті люди масово їздили на велосипедах до магазинів, кінотеатрів тощо, — говорить Валерій Вольвач.
Чиновник переконаний: ставити біля кожного об’єкта в місті підставки для велосипедів недоцільно. Тому він просить конкретизувати своє запитання: вказати, де найбільш доцільно, на думку велосипедистів, встановити стійки.
— За необхідності, надалі при проектуванні того чи іншого об’єкта, ми будемо вирішувати питання про створення підставок для велосипедів,— додав Валерій Іванович.
Валерій Вольвач розповів, що в місті планують створити три нові мікрорайони, в яких обов’язково будуть велосипедні доріжки. А також зазначив, що не варто дописувачам порівнювати Полтаву з Новими Санжарами, в яких є багато велосипедних стійок, адже згідно з державними будівельними нормами («Планування та забудова міських та сільських поселень»), Полтава відноситься до великих міст, а Нові Санжари — це селище. У сільській місцевості, як відомо, набагато більше людей використовує велосипеди, тому наявність таких пристроїв для цього виду транспорту є необхідною.

Автор: www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації