Вхід | Реєстрація

На Карлівщині чоловік вбив співмешканку через образливе слово «приймак»

Не встигли жителі села Федорівка, що на Карлівщині, оговтатися від кривавих розбірок двох братів, як у селі знову трагедія. У перший день Нового року сельчанин власними руками задушив свою співмешканку.
Як виявилося, не на щастя, а на свою біду 72-річна Марія Петрівна (ім’я змінено) «пригріла» коло себе 53-річного Івана. Вони познайомилися у потязі, розговорилися. Уродженець Вінницької області пожалівся на своє життя, розповів, що значну частину свого життя провів у в’язниці. Жінка зглянулася на колишнього в’язня і запросила його пожити до себе.
Два тижні пара прожила у мирі та злагоді. Напередодні Нового року, 31 грудня, у Марії Петрівни був день народження. Як і годиться, святкували іменини з горілкою. Зустрівши Новий рік разом, Іван подався по селу вітати односельчан. Марії Петрівні це не сподобалося. Коли чоловік повернувся о 6-тій ранку, вона зустріла його гучною лайкою.
«Ти – приймак! І нічого вештатися по моєму селу!» - сказала жінка Івану. Через образливі слова чоловік розлютився і вхопив кривдницю за волосся. Марія Петрівна намагалася захищатися, але не вийшло. Іван вхопив металевий совок, що знаходився поруч, і спричинив ним декілька ударів по голові. Після цього руками задушив її та вкинув труп до туалету, що на подвір’ї.
    За словами Євгена Чернеги, начальника Управління карного розшуку УМВС України в Полтавській області, про зникнення жінки правоохоронці дізналися від доньки, яка прийшла навідатися до своєї матері. Розпочавши пошуки господарки оселі, правоохоронці виявили її труп у туалеті. Негайно оперативники організували пошуки підозрюваного.
    «Ми отримали інформацію про те, що головний підозрюваний у скоєнні злочину, Іван, втік до міста Полтава, аби звідти на поїзді покинути Полтавську область, – говорить Євген Анатолійович, – 2-го січня особу затримали у місті, на Південному залізничному вокзалі».
Чоловік зізнався у скоєному злочині. Відносно нього порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 115 Кримінально кодексу України (умисне вбивство). Найближчим часом Іван знову повернеться до звичної обстановки за тюремними мурами. Згідно чинного законодавства за скоєне чоловік отримає від семи до п’ятнадцяти років ув’язнення.

Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 січня 2011, 09:31 | Карлівка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації