Вхід | Реєстрація

Полтавці заборгували Полтаватеплоенерго понад 50 мільйонів гривень

У 2010 році «Полтаватеплоенерго» подала 4324 звернень до суду стосовно жителів міста, які не сплачували за отримані послуги.За підсумками минулого року, полтавці проплатили за користування послугами майже на 100 %.
— У порівнянні з іншими областями України, вартість послуги за  опалення у нашому місті займає 20 місце. За підігрів води ми на 8 місці, розповідає Володимир Семирот, заступник генерального директора із збуту та реформування підприємства «Полтаватеплоенерго». — Проте, станом на 1 січня 2011 року, борг жителів Полтави нашому підприємству складає 51,2 мільйона гривень. Як правило, не платить 8-10 % споживачів наших. Минулого року «Полтаватеплоенерго» подало 4324 звернень до суду щодо боржників. Державна виконавча служба навіть вилучала майно -  меблі та автомобілі. Тож, за підсумком 2010 року, рівень оплати послуг полтавцями склав 99 %.
Підприємство «Полтаватеплоенерго» за минулий  рік заборгувало своєму постачальнику ДК «ГазУкраїни» НАК Нафтогаз 35 мільйонів гривень.
— З серпня 2010-го закупівельна ціна газу зросла, — продовжує Володимир Георгійович. -  Наше підприємство з  серпня по грудень платило за новою ціною, а  користувачі відшкодовували, в складі тарифів, за старою. За минулий рік борг «Полтаватеплоенерго» складає 35 мільйонів. Тому ті 10%, на які подорожчали наші послуги для деяких користувачів, за нашими розрахунками, проблеми не вирішать.
Нагадуємо, у Полтаві ціна за опалення зросла на 10% для гуртожитків та житлових будинків, обладнаних лічильниками теплової енергії.

Автор: Юлія Корж, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 січня 2011, 11:55 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації