Вхід | Реєстрація

Нещастя на свята

Він її не дочекався…
Новорічні свята відзначилися і надзвичайними ситуаціями. 6 січня до чергової частини Гадяцького РВ надійшло повідомлення від чергового фельдшера ЦРЛ про те, що на одній з вулиць міста виявлено тіло жінки.
Виїздом слідчо-оперативної групи на місце пригоди слідів насильницької смерті не виявлено. Тіло направлено до моргу Гадяцької ЦРЛ для встановлення причин смерті.
За неофіційними даними, гадячанка Тетяна Г., 1967 року народження, напередодні була на святкуванні дня народження у друзів у селі. Ввечері, попрощавшись із веселою компанією, направилася у Гадяч, та додому, певно, не поспішала, зустріла іншу компанію. Чоловік був спокійний, бо ж домовилися, що Тетяна залишиться ночувати у селі. Та на ранок, подзвонивши туди і дізнавшись, що жінка поїхала додому ще вчора ввечері, вирушив на пошуки. Неподалік їхнього двору біля дерев на снігу він побачив жахливу картину – його дружина лежала обличчям вниз без ознак життя.

Паління небезпечне для життя
Про це попереджає не тільки МОЗ, а й МНС
Але, не дивлячись на попередження, трагедії все ж трапляються. Так, 10 січня, в селі Вельбівка Гадяцького району, в житловому будинку сталася пожежа. Внаслідок пожежі вогнем знищено матрац і домашні речі, що знаходились в будинку, та загинув 55-річний господар.
Причина пожежі – необережне поводження з вогнем при палінні власника будинку.
Пожежа була ліквідована силами чергового караулу СДПЧ-23 м. Гадяч.

Державний пожежний нагляд нагадує і застерігає
Зі зниженням температури навколишнього середовища жителі міста та району розпочинають обігрівати свої домівки різними опалювальними пристроями. Громадяни не дотримуються елементарних правил експлуатації та обслуговування опалювальних пристроїв, чим порушують вимоги «Правил пожежної безпеки в Україні». Як правило, це стосується будинків із пічним опаленням.
Попередити пожежу набагато легше, ніж передбачити її наслідки, тому в будинках з пічним опаленням власники та квартиронаймачі повинні залучати фахівців спеціалізованих підприємств для перевірки справності димоходів, опалювальних печей, очищати їх від сажі, при необхідності ремонтувати. Категорично забороняється використовувати горищні приміщення житлових будівель для зберігання сіна, соломи та інших горючих матеріалів.
Особливо небезпечно використовувати для розпалу печі бензин, гас та газовий конденсат. Ні в якому разі не залишайте печі, що горять, без догляду та не доручайте нагляд за ними дітям.

Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info; І. М. Головко, ст. інспектор ВПНПД Гадяцького РВ ГУ МНС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 січня 2011, 11:59 | Гадяч | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації