Вхід | Реєстрація

Суд не знайшов ознак корупції в діях колишнього мера Полтави

Суд не знайшов ознак корупції в діях колишнього мера Полтави
У Харківському апеляційному адміністративному суді слухали справу про законність виділення Полтавською міськрадою землі для комерційної діяльності вже колишньому Полтавському міському голові Андрію Матковському.
Позов про незаконність рішення сесії міськради про виділення землі Матковському в самому центрі Полтави площею 749 кв. м, на яких розташований магазин, що належить сім'ї екс-градоначальника, подав місцевий правозахисник Василь Ковальчук. Землю меру і його дружині депутати дозволили викупити ще до завершення його каденції на посаді міського голови.
Як повідомив «Обкому» сам Ковальчук, він подав позов спочатку в районний, а потім до апеляційного суду, бо вважає, що сесія не могла виділити градоначальнику землю для «заняття комерційною діяльністю». Закон забороняє мерові займатися бізнесом, а на момент рішення сесії, Матковський ще був міським головою. На переконання правозахисника, в цьому рішенні є ознаки корупції.
Жовтневий районний суд Полтави не задовольнив позов правозахисника. Залишив у силі це рішення і Харківський апеляційний суд, де вчора розглядали скаргу Ковальчука.
«Суддя запитав мене: Чи хотів я сам купити цю ділянку землі?, - Передає подробиці вчорашнього засідання Ковальчук. - Природно, я відповів, що не хотів, тому що у мене немає таких грошей. Тоді суддя зробив висновок, що у зв'язку з тим, що інших претендентів на цю ділянку землі не було, рішення сесії правомірно".

Автор: www.sp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 січня 2011, 17:45 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації