Вхід | Реєстрація

Народний оркестр «Мамай» провів у Гадячі мистецьке свято

Народний оркестр «Мамай» провів у Гадячі мистецьке свято
До Гадяцького училища культури ім. І. П. Котляревського завітали артисти Полтавської обласної філармонії - український народний оркестр «Мамай» (керівник Микола Жорновий). Оркестр та провідні солісти філармонії - лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів Ігор Година, Лідія Кретова, Василь Панчук, Заслужені артисти України Олена Білоконь, Валентина Колісник презентували гадяччанам концертну програму «Кращі пісні України».
Артисти продемонстрували високу виконавську майстерність. Кожен номер викликав у переповненої зали глядачів шквал аплодисментів.
Натхненно прозвучав у виконанні оркестру марш «Богдан Хмельницький», яким колектив символічно розпочав свій виступ напередодні ще одного великого свята - Дня Соборності України.
Проникливо, ніжно й надзвичайно емоційно було виконано «Вальс» Євгена Доги з кінофільму «Мій ласкавий і ніжний звір».
Блискучу техніку та артистизм продемонстрував соліст Сергій Прокопішин, даруючи слухачам запальну українську «Ватру».
Оплесками зустріла глядацька аудиторія виступи солістів-вокалістів: ніжний, виразний спів Лідії Кретової та Ігора Години, проникливе та жартівливе виконання Олени Білоконь.
Знаний на Полтавщині дует у складі Василя Панчука (випускника Гадяцького училища культури) та Валентини Колісник так майстерно зіграв на сцені кумів, що глядачі довго не відпускали артистів зі сцени.
У концерті прозвучало багато творів, авторами яких є полтавці. Серед них «Ясени» та «Два кольори» Олександра Білаша, «Село у долині» Олексія Чухрая, пісня «Мати наша, сивая горлиця» на слова Бориса Олійника.
Наприкінці концертного виступу прозвучав цілий ряд мелодій, які знають і люблять у різних куточках світу.
Пристрасне танго «Кумпарсіта» змушувало частіше битись серця слухачів. У чарівній мелодії «Беса ме мучо» баяніст Сергій Процай до глибини душі вразив тонким, виразним соло.
Повну чашу емоцій, динамічних та темпових контрастів, блискучої виконавської техніки подарував оркестр, виконуючи «Парафраз» на циганські теми.

Автор: Лариса Рожко, викладач Гадяцького училища культури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 січня 2011, 10:19 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації