Вхід | Реєстрація

Пенсійна реформа мінімально торкнеться інтересів військовослужбовців

Нова Пенсійна система мінімально торкнеться інтересів військовослужбовців, адже держава намагається зберегти достатньо стимулів, щоб заохочувати людей служити в армії та працювати у правоохоронних органах. Про це розповів Новинам Полтавщини заступник начальникаГоловного управління в Полтавській області Володимир Носенко.
Для військовослужбовців та прирівняних до них категорій всі раніше передбачені пільги зберігаються. Допомога представникам силових структур при виході на пенсію буде виплачуватися у раніше встановлених розмірах.
Зберігаються також гарантії для працюючих пенсіонерів-військовослужбовців. Нарахована їм пенсія виплачуватиметься у повному обсязі, тільки індексуватися не буде.
Найсуттєвішою зміною, яка пропонується пенсійною реформою для представників силових структур, - є лише підвищення вислуги років, необхідної для виходу на пенсію, до рівня, що існував у радянські часи. Отже, період перебування на військовій службі буде поступово, упродовж 5 років, збільшено з 20 до 25 календарних років. Пільгові (для окремих категорій військових) коефіцієнти будуть застосовуватися лише при визначенні розміру пенсії.
При цьому, якщо раніше при досягненні 20-ти років вислуги особа мала пенсію на рівні 50% грошового забезпечення, а при продовженні служби до цієї суми за кожний додатковий рік додавалося ще по 3%, то після реформи при виході на пенсію військовослужбовці матимуть право на пенсію в розмірі 65% грошового забезпечення (50% і 5 років х 3 %).

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2011, 16:18 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації