Вхід | Реєстрація

Горе-бізнесменші міліціонери допоможуть розрахуватися з боргами

Горе-бізнесменші міліціонери допоможуть розрахуватися з боргами
Позичити – не значить повернути! 40-річна бізнес-леді з Полтави керувалася таким принципом протягом трьох років. Безкінечний ланцюжок позик, неповернутих кредитів та пустих обіцянок «cкоро повернути борги» позичальникам перервали працівники карного розшуку Полтавського міського управління.
Полтавці Вікторії (ім’я змінено – від авт.) не щастило в бізнесі. Усі спроби розкрутитися закінчувалися фіаско. Кожного разу жінка позичала десятки тисяч гривень у своїх друзів, знайомих, складаючи їм письмові розписки про повернення отриманих грошових коштів. Після чого зустрічей з громадянами, які надавали їй грошові кошти, уникала. «Криза! Немає грошей! Скоро поверну!» - такі відмовки жінка говорила при кожній нагоді позичальникам.
Та так звана криза не заважала Вікторії ходити до дорогих салонів краси. Якось під час відвідування чергового салону вона зустріла одну зі своїх позичальників. Між жінками спалахнула сварка. «Ти кажеш, що грошей немає, а сама шикуєш!» - говорила розлючена жінка Вікторії. Та боржниця і цього разу відбрехалася, мовляв «на днях поверну все до копійки».
Знаючи своє становище, Вікторія продовжувала хитрити та оформила п’ять кредитів у банківських установах міста Полтава. По кожному із кредитних договорів спритниця не проводила жодного розрахунку.
На отримані гроші вона закупляла товар та збувала його третім особам, при  цьому добре розуміла, що отримане згідно кредитних договорів майно є заставним до повної сплати.
За словами Владислава Забедейко, заступника начальника відділу карного розшуку ПМУ УМВС, наразі відносно підозрюваної вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.
Крім цього, у відношенні Вікторії у Машівському райвідділі міліції порушено кримінальну справу за статтею 190 Кримінального кодексу України - шахрайство. Незаконні дії жінки полягали у наступному: Вікторія їздила по селах та скупляла у місцевого населення м'ясо великої рогатої худоби. При  цьому жінка кошти за м'ясо не сплачувала, а пояснювала це тим, що спочатку потрібно реалізувати товар, а після цього привезе гроші. Як не дивно, люди довірилися незнайомці.
Нині органи внутрішніх справ проводять подальшу перевірку щодо протиправної діяльності жінки з метою встановлення ошуканих громадян. Також ведеться робота по встановленню інших фактів шахрайських дій та встановлення суми збитків, яких вона завдала фізичним та юридичним особам.

Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2011, 13:50 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації