Вхід | Реєстрація

На Полтавщині нарешті з’явилися нормальні виробники вікон

На Полтавщині нарешті з’явилися нормальні виробники вікон
Як показує практика, жоден контролюючий орган не зможе гарантувати стабільну якість продукції чи послуги, якщо її виробник або надавач зовсім в цьому не зацікавлений. Тож відрадно констатувати, що не всі підприємства нашого краю працюють за принципом «від перевірки до перевірки», а нерідко самі шукають шляхи утвердження доброго іміджу та завоювання довіри з боку своїх потенційних клієнтів.
Одним із найефективніших кроків в цьому напрямку є впровадження систем управління якістю відповідно до вимог міжнародних стандартів серії ISO 9000. Ці стандарти є головними інструментами нового осмислення підходів до управління бізнесом в усьому світі. Ефективність моделей, запропонованих ними, підтверджена досвідом сотень тисяч підприємств.
Віднедавна системи управління якістю відповідно до вимог ISO 9001 на Полтавщині впровадили і двоє виробників віконної продукції: ТОВ «Миргородський завод термозберігаючих конструкцій» та ПП «Арт-Профі». Хочеться сподіватися, що це стане добрим прикладом для інших підприємств цієї галузі і сприятиме усвідомленню того, що заробляти можна не лише на використанні більш дешевих матеріалів та обладнання, а й на «доброму імені», яке неможливо заробити без уваги до якості.
Виробництво вікон не підлягає обов’язковій сертифікації в Україні, тож фірм, які займаються цим бізнесом, наплодилося, як грибів після дощу. Втім, якістю своєї продукції можуть похвалитися далеко не всі. До того ж, навіть найелітніше, найкраще вікно можна зіпсувати похибками при встановленні. Аудиторські перевірки, проведені фахівцями ДП «Полтавастандартметрологія», засвідчили, що вищезгадані виробники, як це й передбачено системою управління якістю, здійснюють повний контроль виробництва: від закупівлі комплектувальних та допоміжних матеріалів до передачі продукції замовнику. Як наслідок, вчасно виявляються та попереджаються можливі невідповідності продукції та недоліки в роботі. А головне – підприємства співпрацюють лише з тими виробниками комплектувальних матеріалів, що зарекомендували себе на ринку з позитивного боку, а це є одним з головних показників якості кінцевої продукції.
Крім того, система управління якістю відповідно до вимог ДСТУ ISO 9001 передбачає періодичну перевірку та оцінювання виробником своїх постачальників, проведення контрольних випробувань якості продукції, вивчення нових розробок та застосування іновацій, аналіз ринку та врахування усіх побажань та зауважень замовників.
Тож обираючи фірму, яка встановить Вам вікна, краще віддати перевагу тій, яка вже має досвід роботи в цій галузі, власне виробництво та репутацію виробника, що турбується про якість своєї продукції. Важливу роль відіграє і наявність сертифікатів відповідності та гігієнічних висновків на полівінілхлоридні профілі.
Загалом фахівцями ДП «Полтавастандартметрологія» сертифіковано системи управління якістю відповідно до вимог ДСТУ ISO 9001:2009 на 88-и підприємствах області, на 12-ти підприємствах - системи управління безпечністю харчових продуктів відповідно до вимог ДСТУ ISO 4161-2003 або ДСТУ ISO 22000:2007, на одному систему екологічного керування відповідно до вимог ДСТУ ISO 14001:2006. Хочеться сподіватися, що за цими сухими цифрами стоїть щире бажання місцевих виробників вдосконалюватись, підкріплене конкретними діями.

Автор: Ж.К. Кущенко, ДП «Полтавастандартметрологія»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 лютого 2011, 09:58 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації