Вхід | Реєстрація

У Полтаві працівника КАТП побили за вбивство собаки та цуценяти

У Полтаві працівника КАТП побили за вбивство собаки та цуценяти
Нещодавно на вулиці Латишева працівник КАТП-1628 вдень на очах людей вбив собаку та її щеня. Люди, які це бачили, побили чоловіка. Він зараз знаходиться на лікарняному. Організації захисту тварин та мешканці району обурені тим, що тварин вбивають.
– Я годувала Ресю, так звали собачку, вже довгий час. Вона жила біля пункту прийому макулатури. Раніше у неї був хазяїн, а потім помер. Вона залишилась на вулиці. Вона була дуже доброю. Її всі знали. Два місяці тому вона навела щенят під контейнером прийому макулатури. Я, як завжди, прийшла нагодувати їх, принесла їжу, а мені повідомили страшну звістку. Ресю убили і її цуценя також. Двоє цуценят змогли заховатись і залишились живі, – розповіла Світлана, яка працює поряд.
– Цуценят забрали добрі люди і ми зараз намагаємося знайти їм господарів, – розповідає Майя Матвєєва, голова наглядової ради Центру захисту живої природи «Юний європеець». – Те, що сталося, це жахливо. Люди, що бачили це вбивство, навіть плакали. І говорять, що працівника КАТП, навіть, побили за те, що він зробив.

У КАТП говорять, що утилізувати бездомних небезпечних тварин – це їх робота
Як зізнався Петро Бедах, агресія з боку мешканців Полтави щодо працівників КАТП – поширене явище.
– Дійсно, нашого працівника побили прямо на місці, де він виконував свою роботу. Люди не розуміють, що ми виїжджаємо захистити людей, а не робити шкоду тварині. Відлов, усипання та утилізація бездомних небезпечних тварин – це наша робота, яка доручена КАТП-1628 міською владою згідно статуту, – говорить Петро Бедах, начальник відділу експлуатації КАТП. – Щодо цієї собаки, то була заявка від Київської районної ради, до якої звернулись мешканці зі скаргами на покуси. Ми зреагували в межах наших повноважень.
За статистикою, більшість укусів скоюють тварини, які мають господарів, а не бездомні.
Та за словами Петра Бедаха, тварин, які мають господарів, часто приймають за бездомних.
– Жителі Полтави порушують правила вигулу собак – їх улюбленці часто гуляють самі по собі, без повідка та намордника. А за правилами таку собаку ми вважаємо бездомною, – сказав Петро Миколайович. – Потрібно, щоб люди більше приділяли уваги тому, як вони утримують своїх тварин.

КАТП та міська влада працюють у напрямку гуманнішого ставлення до тварин
На питання, чи плануються інші методи роботи або гуманніші заходи, у КАТП відповіли ствердно.
– Ми вже розпочали обговорення цієї теми з організацією захисту тварин «Юний європеєць», щоб не вбивати тварин, а повідомляти організацію про наявність тварини, яка надалі шукає господарів або тимчасове місце перебування тварини. Ми готові допомогти зловити тварину, перевезти. Ми тільки за, щоб не вбивати, а використовувати інші методи у нашій роботі, – зізнався Петро Бедах.
Майя Матвєєва з організації захисту тварин вже побувала на прийомі у міського голови та розповіла, що знайшла спільну мову щодо допомоги бездомним тваринам.
– Ми пропонуємо гуманний метод зменшення популяції бездомних тварин. Це стерилізація. Цей метод признаний в усьому цивілізованому світі. Тварини не мають можливості розмножуватися після невеликої операції. Вони доживають свій вік у природному середовищі, стають менш агресивними. Це вирішує багато проблем – зменшується кількість нападів на людей, зменшується кількість бездомних і непотрібно буде використовувати такі жорстокі методи. Ми розробили спеціальну програму, як це модна втілити в життя. І на прийомі у Олександра Мамая показали йому цю програму. Він її одобрив і пообіцяв на найближчих сесіях запропонувати до розгляду, – повідомила Майя Матвєєва. – З керівництвом КАТП ми також почали спілкуватися і, здається, знайшли спільну мову. Ми пропонуємо повідомляти нам про безпритульних тварин, і не вбивати їх, а перетримувати, поки не знайдеться людина, яка захоче забрати тварину. Або хоча б перевезти у тимчасові місця тримання тварин, які надають усі небайдужі та волонтери нашого Центру захисту живої природи. Крім цього, ми обговорювали можливість утримувати тварин після операції стерилізації у клітках КАТП, які збираємось спільно з КАТП відремонтувати.
Нагадаємо, що від 12 січня у країні заборонений препарат кетамін, який використовували у ветеринарії для надання наркозу. Це поставило під загрозу допомогу як бездомним тваринам, так і тим, які мають господарів, стверджують ветеринари та представники захисних організацій.

Цуценята, які залишились живими після пригоди на вулиці Латишева, шукають господарів. Щоб взяти собі бездомну тваринку, звертайтеся за телефонами:
(0532) 65-54-43
(066)  679-37-89
(063) 262-75-59
Полтава, вул. П. Юрченка, 18

Автор: Валентина Зайченко, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 лютого 2011, 19:31 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації