Вхід | Реєстрація

Гукали красуню Весну

Гукали красуню Весну
Уже стало доброю традицією, коли ми, як колись наші далекі предки, міською громадою вже в лютому намагаємось випровадити Зиму і закликати на нашу землю красуню Весну.
За народним повір'ям, усередині лютого зима вперше зустрічається з весною.
Для гадячан це свято є ще однією нагодою зустрітися з рідними і близькими людьми, поспілкуватися з ними, приділити увагу дітям, побажати один одному міцного здоров'я, сімейного благополуччя, добра, щастя і злагоди. У суботу, 26 лютого, на центральній площі міста відбулися масові гуляння. Керівники району Володимир Беседа та Олександр Міняйло, вітаючи гадячан із цим традиційним святом, побажали відзначити його якнайкраще та запам’ятати надовго.
Незважаючи на мороз (стовпчик термометру зранку показував -13оС), на свято проводів зими завітало чимало глядачів. Особливо багато було дітей.
«Наша родина постійно відвідує це свято, - говорить Світлана Мельник. – Наші бабусі і мами розповідали, що раніше це свято гуляли на стадіоні. Був конкурс снігових скульптур, а в лотерею можна було виграти порося чи гуску. Тато був виграв півня. Трохи шкода, що сьогодні немає скульптур зі снігу, це було б цікаво».
Гадячан розважали організатори та учасники дійства. Проводилися конкурси, спортивна естафета.
Головною подією свята стало театралізоване дійство за участю творчих колективів міста та району. Завдяки цій програмі гадячани змогли доторкнутися до народних традицій, звичаїв та обрядів. Кульмінацією дійства стало спалення опудала, що символізувало Зиму, та перемога Весни.
Святковий настрій доповнювали яскраві повітряні кульки у руках малечі, весела музика та апетитні пахощі. Цього дня на площі можна було поласувати шашликом та іншою смакотою.

Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 березня 2011, 13:03 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації