Вхід | Реєстрація

Олег Тягнибок зустрівся із селянами Полтавщини

Олег Тягнибок зустрівся із селянами Полтавщини
25 березня 2011 року лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у рамках дводенного візиту на Полтавщину зустрівся з мешканцями Сухорабівки, Степного, Жуків, Тахтеулового та Ковалівки.
Спочатку Олег Тягнибок завітав до села Сухорабівка щоби підтримати кандидата від "Свободи" на перевиборах, що відбудуться найближчої неділі. Мешканці повідомили, що більшість бажаючих зустрітися залишились удома через залякування з боку влади. Попри це, зустріч таки відбулась, і ті селяни, що не побоялись прийти, отримали вичерпні відповіді на свої запитання. Чи не найбільше селян цікавила трагедія розпродажу землі сільськогосподарського призначення. На це лідер "Свободи" зазначив:
"Запропоновану можновладцями земельну реформу необхідно розглядати як продовження ваучеризації. Тільки тепер предметом дерибану виступає найцінніше – земля. Олігархічні клани вже і без того створили небачені по розмірах від 100 - 300 тисяч га латифундії на основі довгострокових і копійчаних договорів оренди земельних паїв. Для того, щоб знищити селян – основних конкурентів на земельну власність, знищили величезний агровиробничий комплекс, і особливо тваринницьку галузь, як основу. Це при тому, що сільське господарство, навіть при теперішньому затратному споживанні енергоносіїв в Україні, може забезпечити країну майже повністю енергоресурсами та екологічно чистими продуктами харчування.
Тому Всеукраїнське об'єднання "Свобода" виступає категорично проти продажу земель сільськогосподарського призначення, ми проти того, щоб українську землю викупили іноземні компанії і банки, ми проти бездумного розбазарювання національного багатства - українських чорноземів. Ми категорично проти продажу земель сільськогосподарського призначення. Лише український народ має бути господарем власної землі. Землю необхідно віддавати у довгострокову оренду з правом успадкування оренди за досить велику плату, яка наповнюватиме народну скарбницю постійно, а не хаотично й одномоментно. Таким чином земля не втратить свого стратегічного призначення та стане майже невичерпним ресурсом".
Після візиту до Сухорабівки, очільник "Свободи" завітав до Музею рушника у селі Степному. По закінченню екскурсії Олег Тягнибок залишив побажання у книзі відвідувачів і подарував музею ляльку-мотанку та власну герасівку. Потім провів зустріч з мешканцями села.
Після цього Олег Тягнибок відвідав козацьку церкву у Жуках. Голова сільради повідомив, що саме в цих місцях стояли козацькі війська Мазепи під час Полтавської битви, і невдовзі поруч церкви неодмінно постане музей козацької слави. Олег Тягнибок залишив запис у новітньому літописі церкви, а настоятель Свято-Покровської парафії отець Олег вручив очільнику "Свободи" ікону Пресвятої Богородиці. Далі Олег Тягнибок разом з полтавськими свободівцями поклав квіти до пам'ятного знаку літописцеві доби козацтва Самійлу Величку і відбув до сусіднього Тахтеулового, де зустрівся з мешканцями.
Під вечір Олег Тягнибок прибув з візитом до села Ковалівка, аби особисто подякувати українцям за велику довіру, яку ті висловили на місцевих виборах. Спочатку перед громадою звітував новообраний голова сільради, представник ВО "Свобода" Юрій Бублик. У своєму звіті він наголосив на фактичному виконанні стратегічних пунктів передвиборчої програми "Свободи" у перші 100 днів. Зокрема, уже сьогодні сесії сільради відбуваються не у тісних приміщеннях чиновників, як це було раніше, а у просторих актових залах клубів, де тепер кожний селянин має можливість прийти і проконтролювати діяльність обранців. Також припинено розпродаж сільської землі "в темну", і навіть заведена кримінальна справа на корупціонерів. А молоді вчителі і лікарі зі своїми сім'ями віднині матимуть можливість придбати землю за пільговою ціною. Юрій Бублик не оминув ситуацію навколо Макухинського сміттєзвалища, наголосивши, що найближчим часом питання буде винесено на референдум, і селяни самі вирішать - чи ініціювати зведення сміттєпереробного заводу, чи вирішити проблему в інший спосіб. Також Юрій Бублик запропонував вирішити питання обмеженої кількості місць у дитячих садочків шляхом добудови корпусів до будівель існуючих дитсадків. Зробити це, за його словами, цілком реально за рахунок зекономлених коштів внаслідок контролю громади за продажем землі.
Тоді слово взяв Олег Тягнибок. Він, зокрема, зазначив: "Ми були дуже вражені, коли довідалися про високий результат у самому серці Україні. Адже у великій сільраді, це 11 сіл, "Свобода" отримала більшість у складі 18-ти депутатів і свого сільського голову. Від імені нашого об'єднання я вам дякую за висловлену довіру.
Давнє гасло націоналістів "Слово і чин" сьогодні підтверджується у вашому районі. Заслухавши звіт сільського голови, ми переконались як обіцяне виконується, а найголовніше, що це позитивно відбивається на якості життя і розширенні повноважень громади. Ваша довіра є спростуванням міфу, начебто націоналізм є лишень західноукраїнським явищем. Перші осередки "Свободи" на Полтавщині були створені лише кілька років тому, а сьогодні тут маємо результат більший від того, котрий мали на заході у 2006 році. Це свідчення того, що з кожним роком українці все більше потребують принципової і відповідальної влади, яка здатна ефективно бороти корупцію і у своїй діяльності керуватись винятково інтересами громади".

Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 березня 2011, 10:53 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації