Вхід | Реєстрація

Рятувальники Полтавщини допомогли жінці, що заблукала на болоті

Рятувальники Полтавщини допомогли жінці, що заблукала на болоті
О 09:50 24-го березня на пункт зв’язку Чорнухинського районного відділу МНС, надійшов дзвінок від 35-ти річної Надії Клименко, жительки села Ковалі Чорнухинського району Полтавщини. Надія повідомила про те, що вона заблукала в очеретах пойми річки Многа.
Виявилося, що жінка близько 8:00 ранку пішла поратися по господарству. В цей час 3-х місячне теля вибігло через відкриті двері і побігло у напрямку річки. Русло річки Многа дуже заболочене та поросле очеретами, тому втікач швидко зник із очей господарки. Надія кинулася шукати теля по примерзлому болоті. Жінка без перешкод змогла перебратися через невеликі русла річки, покриті тонкою кригою. Більше години вона шукала теля, і через деякий час збагнула, що заблукала. До того ж через підвищення температури лід танув. Жінка декілька разів провалилася крізь лід майже по пояс. Ніна не на жарт злякалася, адже плавати вона не вміла і як самостійно дібратися до дому вже не могла. На щастя у кишені лежав мобільний телефон. Тож вона знайшла сухий острівець і звідтіля зателефонувала за номером «101».
На місце події терміново виїхало чергове відділення Чорнухинського РВ УМНС. На щастя рятувальникам довго жінку шукати не прийшлося, адже прибувши на місце виклику вони здалеку почули крики про допомогу і відразу зорієнтувалися, де потрібно шукати потерпілу.
«Ми спустили на річку пристрій, який виготовили власноруч минулого року, - розказує начальник Чорнухинського РВ УМНС Григорій Лобунько. - Це не зовсім човен. Більше схоже на пліт. Адже у нас в районі багато болотистої місцевості тож човен не завжди пройде через мілини. На плоті відправилися троє рятувальників. Через деякий час ми побачили як вони повертаються із врятованою».
Надію Клименко відвезли додому та викликали швидку допомогу. У жінки, через хвилювання, піднявся тиск та заболіло серце. Також лікарі констатували у неї переохолодження організму. На останок лікарі запевнили рятувальників, що після проведення профілактичних заходів Надія швидко одужає. Щоправда нещасну тваринку господарям навряд чи вдасться знайти.

Автор: Центр пропаганди УМНС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 березня 2011, 18:19 | Чорнухи | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації