Вхід | Реєстрація

Лісова продукція на виставці-ярмарку

Лісова продукція на виставці-ярмарку
Здавна український народ славився своїм умінням прикрашати подвір’я. Варто було про хати сільською вулицею, і можна зразу порахувати скільки хлопчиків і дівчаток народилося. За традицією, при народженні дитини саджали дерево: якщо хлопчик – буд, дівчинка – береза, тополя. Сьогодні, щоб відновити не лише традицію, а й природне поновлення насаджень, потрібно докласти чимало зусиль. Важливі кроки в цьому напрямку проводять лісівники та органи місцевого самоврядування. 3 квітня  на запрошення  селищного голови Нових Санжар Андрія Реки, лісогосподарські підприємства області, зокрема ДП “Новосанжарський лісгосп”, ДП “Кременчуцький лісгосп”, ДП “Полтавський лісгосп”,  взяли участь у виставці-ярмарку декоративного садивного матеріалу.
Мешканці селища з задоволенням знайомилися із асортиментом декоративно продукції, що вирощують на лісових розсадниках області. Лісівники презентували різноманітні декоративні дерева, кущі й чагарники. Зокрема, продавали на ярмарку ялівець, тую, самшит, форзицію, ліщину тощо. Досвідчені фахівці не лише реалізовували товар, а й надавали корисні поради по догляду за рослинами. Найбільшим попитом користувалися саджанці самшиту, ялини, туя, ялівців, форзиції, верби звивистої.
Увесь посадковий матеріал вирощений у спеціальних розсадниках у лісових господарствах Полтавщини, тому, відповідно, зростає гарантія його приживлюваності. Окрім того, він придатний до висаджування у відкритий грунт, має добре розвинену кореневу систему, відповідає вимогам чинних стандартів. Відповідно – всі покупці залишилися задоволені новопридбаним товаром.
Виставка-ярмарок – це одна з форм тісно  співпраці лісівників та селищного голови, що  підтверджена реальними проектами озеленення цього населеного пункту. Приємно про хати селищем, де чисто прибрані вулиці, створені нові сквери, озеленені присадибні ділянки.

Автор: Прес-служба Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 квітня 2011, 17:31 | Нові Cанжари |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації