Вхід | Реєстрація

Даром їсти хліб ніхто не буде

Даром їсти хліб ніхто не буде
Так заявив директор Полтавської дирекції поштового зв’язку Микола Хоменко на зустрічі з працівниками пошти.
Та почнемо з того, що у понеділок, 28 березня, в актовій залі Гадяцької райдержадміністрації відбулася акція протесту на підтримку Гадяцького поштового відділення. До працівників пошти приєдналися споживачі, депутати місцевого рівня, представники місцевих засобів масової інформації. У акції взяли участь більше 500 чоловік. На цю зустріч запрошувався і Микола Хоменко, та він, пояснивши свою відсутність відрядженням, замість себе направив цілу делегацію у складі двох своїх заступників, начальника відділу безпеки, головного бухгалтера, юрисконсульта, начальника відділу кадрів та голови профспілки. Інтереси гадячан відстоювали голова Гадяцької райдержадміністрації Володимир Беседа, голова районної ради Олександр Міняйло, заступник голови РДА Григорій Мисюра, міський голова Тетяна Савченко та колишній керівник Гадяцького вузла зв’язку, нині пенсіонер Володимир Лакіза. Розмова за зачиненими дверима тривала дві години, але ніяких результатів не дала. Коли представники Полтавської дирекції вийшли до протестувальників, люди зустріли їх гучним тупотінням, оплесками і вигуками «Ганьба! Ганьба!».
Керівництво «Укрпошти» було вражене такою непокорою людей. По всіх регіонах уже проведено реорганізацію. Ситуація з Гадяцьким поштовим відділенням – єдина на всю Україну.
Як не намагалися гості з області пояснити, для чого потрібна реорганізація поштового зв’язку, і що приєднання Гадяцького ЦПЗ № 12 до Лохвицького поштового відділення невідворотне, та люди не бажали їх слухати і вимагали приїзду директора Миколи Хоменка. І таки свого добилися. Зустріч з директором Полтавської дирекції поштового зв’язку Миколою Хоменком відбулася у вівторок, 29 березня. Мітингувальників знову випробовували на витривалість – цього разу чекали більше двох годин. Та результат був того вартий. Після перемовин за зачиненими дверима Микола Хоменко разом із Володимиром Беседою, Григорієм Мисюрою та Тетяною Савченко вийшли до учасників акції протесту.
Микола Хоменко розпочав свою промову з  вибачення за своє запізнення (а запізнився він рівно на годину), яке пояснив великою кількістю ям на дорогах. Далі керівник майже півгодини розповідав про значення поштового зв’язку в нашому житті. Наголосив директор і на тому, що надходжень, які є у Гадяцькому поштовому відділенні, катастрофічно не вистачає на утримання теперішнього штату та приміщень. «Щоб вижити, потрібне реформування або, як модно зараз говорити, оптимізація мережі, – пояснював Микола Володимирович. – Якщо ви не бажаєте, щоб вас приєднували до Лохвиці, тоді ми вас приєднаємо до Миргорода». Після цих слів зал знову загудів і затупотів. І тоді голова райдержадміністрації Володимир Беседа попросив гостя не випробовувати терпіння присутніх і виголосити рішення, яке вони спільно прийняли.
«З головою райдержадміністрації та міським головою ми домовилися, що реформуванням Гадяцького ЦПЗ № 12 не займатимемося, а займемося питанням, яким чином фінансово його підтримати з боку адміністрації, районної та міської рад, – зазначив Микола Хоменко. – Я не хочу приховувати і наголошу, що даром хліб їсти ніхто не буде. Якщо самі працівники не будуть заробляти собі на утримання, то ніяке дофінансування не допоможе. Наказ «Про приєднання Гадяцького поштового відділення до Лохвицького» я скасовую». Таку звістку присутні зустріли бурхливими оплесками і криками: «Спасибі!».

Автор: Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 квітня 2011, 15:33 | Гадяч | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації