Вхід | Реєстрація

Табачник ознайомив освітян Полтавщини з реформами

Табачник ознайомив освітян Полтавщини з реформами
Під час візиту до Полтавщини міністр освіти і науки Дмитро Табачник зустрівся з освітянами області. Спілкування розпочали з найприємнішого – найзаслуженші педагоги отримали з рук міністра почесні грамоти Верховної ради, Міністерства освіти та нагрудні знаки.
Також Дмитро Табачник розповів про заплановані реформи, назвавши їх освітнім проривом.
За його словами, нещодавно Кабмін затвердив чотири програми у галузі освіти.
Вони передбачають оновлення матеріально-технічної бази профтехучилищ; розвиток дошкільного виховання; забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів обладнанням для кабінетів фізики, хімії, математики та впровадження інформаційно-комунікаційних технологій.
Під час свого виступу міністр зупинився на трьох пріоритетних напрямках реформування освіти: дошкільної, середньої та вищої.
Зокрема, всіх дітей 5-річного віку планують охопити дошкільною освітою, але без примусу і банального сидіння за партою.
Середню освіту намагатимуться максимально наблизити до вищої та зробити профільною.
Також, за словами Дмитра Табачника, ряд регіонів уже працюють над створенням замість мало комплектних шкіл - освітніх округів, що передбачає економію та об'єднання кадрового потенціалу.
Що ж до реформування вищої освіти, то міністр вкотре підкреслив - держава всіляко сприятиме створенню великих вишів шляхом об'єднання навчальних закладів навколо більш потужних.
Крім цього, підкреслив Табачник, держава робитиме ставку у держзамовленні саме на педагогічні, психологічні, технічні та інженерні спеціальності, аби урегулювати ринок працевлаштування випускників.

А тим часом, біля Полтавської обласної державної адміністрації студенти провели акцію «Зустрів Табачника – дай йому підсрачника».

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 квітня 2011, 13:50 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації