Вхід | Реєстрація

Землю повертають, бо дорого

Землю повертають, бо дорого
ПП «Транспортний союз», якому в 2009 р. було передано 9,9 га парку «Комсомольський» для будівництва тенісних кортів, наразі відмовляється від 5 га.
Причина відмови – чимала сума, котру потрібно сплачувати за ділянку з 2011 р., у зв’язку з введенням у Кременчуці нової грошової оцінки землі. Як повідомила начальник міського управління земельних ресурсів Т. Дворова, ПП «Транспортний союз» надіслало до мерії листа з проханням зарахувати 5 га до земель запасу міста. Однак, навіть відмовившись від ділянки, колишній орендар все одно має платити за неї упродовж року або до появи іншого землекористувача. Це вказано у ст. 32 Закону України «Про оренду землі», – зазначає Т. Дворова. Рішення має ухвалити сесія міськради.
Наразі у користуванні ПП «Транспортний союз» дві ділянки – у парку «Комсомольський» площею 9,9 га і по вул. Ярмарковій площею 1,04 га. Торік за всю землю фірма сплатила 77,8 тис. грн орендної плати, у 2011 р., за новою грошовою оцінкою, повинна заплатити 543,8 тис. грн.
Однак «Транспортний союз» продовжує розраховуватися за землю за старими нормативами і вже заборгував місцевому бюджету за 2 місяці 2011 р. 58,6 тис. грн. Крім того, у переліку аналогічних боржників опинилися ПП «Апійон» (208 тис. грн), ПП «Біоактив» (52 тис. грн), ТОВ «Косметик-центр» (71 тис. грн) тощо.
З метою дієвого впливу на боржників у мерії за досвідом Полтави працюють над розробкою регуляторного акта. «У Полтаві міськрада ухвалює рішення про оренду землі на 10-15 років, але щороку проводить перереєстрацію дозволів. Доки орендар не розрахується з боргами, він не отримає нового договору»,  – зазначає Т. Дворова.

З Уїмблдоном поспішили
Восени минулого року в парку «Комсомольський» урочисто відкрили 3 тенісні корти нового спортивно-оздоровчого комплексу «Прем’єр». Керівництво комплексу пообіцяло, що до весни у парку облаштують ще 6 ґрунтових кортів та 3 – зі штучним покриттям, а згодом збудують і міні-готель для спортсменів. За таких перспектив Кременчук мав шанс перетворитися на український Уїмблдон. Тепер, вочевидь, ПП «Транспортний союз» вирішило відмовитися від великих планів і повертає місту частину землі, щоб не платити зайве. (I. Данилова)

Автор: www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 квітня 2011, 16:14 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації