Вхід | Реєстрація

Полтавські студенти переймаються проведенням «Євро -2012»

Полтавські студенти переймаються проведенням «Євро -2012»
У той час, як більшість студентів не можуть дочекатися омріяних вихідних, а кінець занять у п’ятницю є передвісником суботніх веселощів, сумлінні і небайдужі представники студентської громади міста Полтави та інших країн у цю суботу, тобто 16 квітня зібралися на Міжнародну науково-практичну конференцію студентів та аспірантів «Співпраця молоді Європи (у рамках «Євро -2012»)».
Місцем зібрання став Полтавський університет економіки та торгівлі, що гостинно прийняв бажаючих поклопотати про долю проведення у нашій країні чемпіонату з футболу. Серед них представники з Полтавської державної аграрної академії, Маріупольського державного університету, студенти та молоді науковці з Росії та Молдови. Також до них приєдналися майбутні студенти, а поки що учні Полтавської середньої школи № 33. На жаль, студенти із сусідньої Польщі не змогли приїхати на конференцію, бо у них зараз період захисту наукових робіт та аспірантських дисертацій.
Не обійшлося зібрання без офіційного початку і привітання гостей університету ректором ПУЕТ Олексієм Нестулею та заступником міського голови Діонісієм Капліним. Вони висловили переконання, що такий обмін думками та консолідація ідей молоді призведуть до зміцнення дружніх стосунків між слов’янськими народами.
Поруч із студентами та аспірантами на конференцію запросили і представників організацій, які безпосередньо беруть участь у підготовці до «Євро-2012» - в.о. начальника відділу організації митного контролю та роботи митних посередників Полтавської митниці Василя Воронька, начальника відділу сімї, молоді та спорту Олену Ромас та інших.
— Ціллю конференції є здружити студентів Європи для проведення спільних проектів, - говорить голова Ради студентів та аспірантів ПУЕТ Аліна Єфименко. – Сьогодні до нас приїхали гості з цікавими докладами, яких назбирало близько 50-ти.
Питання для обговорення ініціативна студентська молодь обрала розвиток туристичної інфраструктури, розвиток міжнародних відносин, обговорення змін у митному законодавстві, покращення перебування туристів у країнах проведення Євро-2012, популяризація культурно-національних традиції. Всі пропозиції студенти зафіксують у письмовій формі і сподіваються, що направивши далі у потрібні структури, хоч деякі з них будуть розглянуті і можливо, навіть, реалізовані.
Крім напруженої роботи, учасники конференції мали можливість прогулятися вулицями нашого міста, познайомитися з пам’ятними місцями та обговорити покращення благоустрою. Адже напружена робота завжди повинна закінчуватися відпочинком з приємними враження. То ж екскурсію містом для молоді організувало управління у справах сімї, молоді та спорту, що виступало інформаційним партнером заходу.
Зібравшись тісним студентським колом студенти поділилися своїми міркуваннями, познайомилися з менталітетом народів тих країн, що були присутні на конференції. Можливо налагоджені у студентські роки, ці контакти принесуть у майбутньому позитивний результат. Конференція у ПУЕТ стала кроком до підготовки спортивного свята «Євро -2012», адже думки по організації і проведенню цього заходу вирізнялися віяннями розуміння сучасної ситуації сучасною молоддю.
Ось так і відпочивали студенти: одні – прогулюючись із друзями та сидячи за комп’ютером у контакті, інші – поєднували корисне з приємним. Адже учасники конференції не тільки обмінятися творчими ідеями, а й поспілкуватися, погуляти містом. Правду кажуть, що студенти – це унікальні люди, які можуть встигати одночасно робити декілька справ! Що й довела проведена у ПУЕТ міжнародна конференція:).

Автор: Кристина Филиханова, www.news.studclub.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 квітня 2011, 08:18 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації