Вхід | Реєстрація

АМКУ заборонив підвищувати ціни на яйця перед Великоднем

АМКУ заборонив підвищувати ціни на яйця перед Великоднем
Антимонопольний комітет України зобов'язав 40 найбільших вітчизняних птахофабрик утриматися від встановлення економічно необгрунтованих оптово-відпускних цін на курячі яйця в період Великодніх свят.
Про це повідомляє прес-служба АМКУ.
Учасники цього ринку мають також сприяти укладанню прямих угод щодо реалізації курячих яєць з підприємствами роздрібної торгівлі.
Так впродовж третьої декади березня вартість курячих яєць в більшості регіонів України взросла. Як пояснюють виробники продукції, на це вплинуло збільшення витрат на комбікорм для годування птиці. Проте, як встановив комітет, впродовж січня - березня середні ціни на фуражне зерно, соняшниковий і соєвий шроти, готові комбікорми для птиці істотно не змінилися. Отже для значного підвищення учасниками ринку оптово-відпускних цін на курячі яйця впродовж вказаного періоду не було економічно обгрунтованих підстав.
"У зв'язку з підвищеним попитом на курячі яйця в період Великодніх свят необхідно забезпечити стабільну цінову ситуацію на цьому ринку. З відповідними вимогами Антимонопольний комітет звернувся до найбільших птахофабрик. Ми сподіваємося, що учасники ринку курячих яєць усвідомлять свою соціальну відповідальність перед громадянами і виконають висунені комітетом зобов'язання, а також, безумовно, дотримуватимуться вимог законодавства в сфері конкуренції в подальшій діяльності", - зазначила заступник голови комітету Олена Чернелевская.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 квітня 2011, 13:10 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації