Вхід | Реєстрація

У Чутівському районі посадили 2 га дуба

У Чутівському районі посадили 2 га дуба
Лісокультурна кампанія на Полтавщині стартує до свого логічного завершення. У ДП “Полтавське лісове господарство” основні роботи закінчилися ще в понеділок, проте залишалося досадити нові дуби, чим і зайнялися сьогодні у Іскрівському лісництві (Чутівський район). 2 га дуба звичайного висадили на суцільних зрубах. Така робота з відновлення лісу проводиться постійно: на 1 га зрубаного лісу одразу ж саджають 2,3 га нового. Долучилися до благородної справи представники Чутівської райдержадміністрації, зокрема заступник голови Володимир Ганджа, який вправно саджав молоденькі пагінці дуба, що в майбутньому стануть потужним лісом. Окрім того, висаджували й жолуді. Олександр Холодний, директор ДП “Полтавський лісгосп” розповів, що висаджуються вони на глибину 5 см разом з декількома зернинами пшениці, щоб потім було зручно вести догляд за молодими культурами. Саджати ліс прийшли й 33 школярі 6-9 класів Кочубеївської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Усі діти вихованці екологічної бригади “Паросток”, що заснована ще в 2007 році. Кожної весни вони допомагають висаджувати по 4-5 га саджанців дуба та жолудя, а влітку займаються прополюванням нових культур. Як зазначила, Ольга Порохня, учитель біології, основна робота їхньої бригади спрямована на вивчення лісів: на теоретичних заняттях школярі вивчають основні деревні породи та їх склад, первоцвіти та лікарські рослини нашого регіону. На практиці ж займають безпосередньою посадкою лісових культур, відвідують лісові стежки, досліджують лісові культури тощо. Приємно зазначити, що кожного року членів екологічної бригади збільшується, так само як і бажаючих саджати ліс.

Автор: Прес-служба Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2011, 09:46 | Чутове |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації