Вхід | Реєстрація

Мистецтво писанок

Мистецтво писанок
Вже четвертий рік поспіль ми відвідуємо виставку творчих робіт студентів та викладачів спеціалізації «Декоративно-прикладне мистецтво» під назвою «Диво писанкове».
Гостинно зустріло Гадяцьке училище культури ім. І.П. Котляревського гостей і цього року. Виставка відбулася 14 квітня, по традиції напередодні Великодніх свят.
З кожним роком майстри не перестають нас дивувати своїми виробами. Представлені на виставці роботи – а їх більше тисячі! – вражали від малого до великого своєю багатоманітністю і неповторністю, адже орнамент не повторювався на жодній з них.
«Ми із захопленням дивимось на ці маленькі шедеври і тішимось тій красі. Не розуміємо, як можна створити таку писанку власними руками», – говорили діти, які прийшли відвідати виставку.
Тут і писанки, зроблені традиційним восковим розписом, і писанки-шкрябанки, і мальованки, і декоративні писанки, оздоблені бісером, нитками, соломкою, кольоровим папером…
Милуючись цим різнобарв’ям, відчуваєш потужний емоційний заряд і бажання власноруч спробувати створити писанку. Відвідувачі мали таку можливість, відвідавши лабораторію декоративно-прикладного мистецтва. Подивитись на процес створення писанки та написати свою власну за професійною допомогою студентів спеціалізації – таке бажання  виявили майже всі відвідувачі.
Усі вони із натхненням та завзяттям намагались освоїти  унікальні техніки орнаментування яєць. Хтось  пензликом писав мальованку, хтось порався  з неслухняним писачком та розігрітим воском, творячи писанку.  Для них час зупинявся. Тільки коли роботу закінчено, розумієш, що на це пішло майже дві години. І незважаючи на недосконалість свого першого виробу, все одно пишаєшся створеним власними руками. Тож можна лишень припустити, яке натхнення відчувають викладачі і студенти, котрі влаштували таку грандіозну виставку писанок.
Організатори виставки Ірина Середа – керівник спеціалізації, Григорій Кисіль – заслужений майстер народної творчості України, Оксана Кисіль – викладач декоративно-прикладної творчості.
Виставка тривала один день. Її відвідало більше 500 чоловік.

Автор: Юлія Кримовська, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 квітня 2011, 12:58 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації