Вхід | Реєстрація

У Гребінківському районі протидіють розповсюдженню наркотиків

3 грудня в приміщенні Гребінківської райдержадміністрації відбувся круглий стіл, присвячений проблемам зловживання наркотичних засобів та поширення негативних явищ в молодіжному середовищі. Присутніх учасників цікавило чому зберігається високий рівень поширення куріння, вживання алкоголю та доступу до наркотиків серед підлітків; що треба зробити для покращення ситуації. Захід зібрав представників гребінківської громадськості, фахівців відділу в справах сім’ї і молоді, Центру соціальних служб для дітей, сім’ї і молоді, працівників освіти, громадських організацій та молоді Гребінки.
За словами Голови Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» Олександра Чепура, потрібно об’єднувати зусилля зацікавлених осіб, посилювати інформаційний вплив та визнати збереження здоров’я школярів пріоритетом в освітній роботі.
Вихід із становища, на думку начальника відділу в справах сім’ї і молоді Ольги Синенко є – потрібно створювати альтернативну ідеологію, тобто середовище, в якому молодь сама не захоче вживати наркотики чи брати в руки пляшку. Під час роботи круглого столу «Засоби протидії поширення наркотичних речовин, алкоголю серед молоді Гребінківщини» зазначалось, що молодь відіграє важливу роль в розвитку громадського суспільства завдяки ініціативності, творчій силі та активності, але разом з цим вона залишається однією з найбільш уразливіших груп, яка потерпає від жорстокості, відсутності моральних цінностей, зростаючих тенденцій щодо поширення наркоманії, підліткового алкоголізму і ВІЛ/СНІДу. Серед проблем - незацікавленість молодіжними питаннями, слабка стратегія дій в реалізації позитивного потенціалу молоді, майже відсутність молодіжних громадських організацій, спілок, клубів, тощо, та слабка підтримка з боку влади і суспільства в цілому проявів молодіжної активності. Значну частину дискусії присвятили стану освітньо - просвітницьких заходів серед молоді, їх якості й реальної впливовості на молодь, а також ролі у цьому процесі ЗМІ.
В резолюції, яку прийняли наприкінці заходу, запропонували розробити програму «Молодь Гребінківщини без наркотиків», провести інформаційно - навчальні кампанії, створити міжвідомчу раду з питань здорового способу життя,створити умови для якісного дозвілля молоді.

Автор: ГО «Твій Світ»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 грудня 2009, 16:49 | Гребінка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації