Вхід | Реєстрація

Лише 68% води потрапляє до Полтавців. Решта - «губиться» по дорозі

Різниця живильної вологи втрачається на шляху до полтавців. Виправити ситуацію була покликана програма енергозбереження та скорочення втрат води обласного комунального підприємства «Полтававодоканал». Однак досьогодні в повному обсязі вона не виконана.
Доручити виконання програми з енергозбереження та скорочення витрат води самому обласному комунальному підприємству «Полтававодоканал» у 2008 році було помилкою, впевнений голова комісії облради з питань житлово-комунального господарства Степан Бульба. Він дивується: 147 мільйонів гривень, необхідних підприємству на її виконання, не було і немає де взяти. Погоджується з головою комісії і генеральний директор «Полтававодоканалу» Андрій Іванишин.
Андрій Іванишин, генеральний директор ОКП «Полтававодоканал»:
— Через збитковість підприємства, відсутність капітальних інвестицій у промисловість програма по енергозбереженню, скороченню втрат води майже не виконується.
Так за перший квартал 2011 в порівнянні з роком минулим втрати води скоротилися лише на один відсоток, додає чоловік. І це при тому, підсумовує Андрій Іванишин, що загальні втрати води – 32 відсотка, а тарифи відшкодовують в середньому лише 78% затрачених на її добування коштів.
Не покращиться ситуація, впевнений голова комісії з питань ЖКГ облради Степан Бульба, якщо й підняти тарифи. Адже такі дії не дали результатів в минулому.
Степан Бульба, голова постійної комісії з питань ЖКГ Полтавської ОР:
— За останні 5 років ми шість разів піднімали ціни на воду та водовідведення, вісім разів підняли плату за тепло і результату немає.
Виправити ситуацію можна лише за підтримки держави, запевняє Степан Бульба. Остання має посприяти у списанні боргів комунального підприємства «Полтававодоканал», які накопичилися не з вини керівництва.
Наостанок засідання комісії генеральний директор підприємства Андрій Іванишин пообіцяв депутатам облради вже за два місяці представити на розгляд реорганізовану програму по енергозбереженню та скороченню втрат води.

Автор: Руслан Гунько, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2011, 15:12 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації