Вхід | Реєстрація

Здійснити новорічне бажання знедоленої дитини легко

Уже кілька років вони проводять акцію «Ялинка янголів». Щорічно напередодні Нового року діти місцевих інтернатів пишуть на своєму паперовому янголі 3 бажання. Листівки вішають на ялинку, яку ставлять у людному місці. Далі кожен дорослий, проходячи повз новорічне дерево, має змогу бажання прочитати і виконати. Щоправда, не кожне побажання малечі легко реалізувати.
Благодійний проект «Ялинка янголів», започаткований наприкінці 2004 волонтерами зі США, щороку знаходить відгук у все більшої кількості полтавців. Якщо 5 років тому знедоленим дітям вручили близько 100 новорічних подарунків, то минулого року їх було вже понад 400.
Побажання, що їх знедолені діти залишають на «Ялинці янголів», різноманітні. Комусь не вистачає іграшки, а іншим - лишень трішки більше уваги та материнського тепла. Якщо друге волонтерам та небайдужим людям реалізувати досить важко, то матеріальні прохання дітлахів до снаги виконати більшості полтавців.
Ігор Кислов, начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавського МВК:
- Ми, дорослі, можемо стати хоч на хвилину Дідами Морозами, які приносять свято у дитячі душі.
Зокрема, хлопці прагнуть отримати від діда Мороза «справжні чоловічі забавки».
Наталя Шамота, координатор проекту «Ялинка янголів»:
- Побажання: воротарський набір, автомат з лазеркою на кульках з ліхтарем, машина-трансформер на керуванні, і щоб світилася.
Ольга Латиш, депутат Полтавської МР:
- Лего, машина на пульті керування і гра «Людина-павук».
Ігор Кислов, начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавського МВК:
- Монстр-машинка на керуванні, ноутбук іграшковий, танк на пульті.
Ялинка з побажаннями знедолених дітлахів розташована в одному з торговельно-розважальних центрів міста. Відвідувачі закладу зупиняються, читають побажання. Погоджуються: акція дуже слушна.
Сергій, відвідувач:
- Ця акція потрібна, адже діти, позбавлені батьківського піклування, турботи, потребують уваги, і з боку суспільства, і з боку держави.
Дехто підходить до ялинки уже з подарунками. Натомість, цьогоріч кожен, хто відгукнувся на дитяче побажання, отримує на пам'ять поробку від малечі. Відзначили і волонтерів: з нагоди професійного свята студентів-добровольців нагородили грамотами від профільного управління.

Автор: Олександр Крумін, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 грудня 2009, 10:35 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації