Першим досвідом прийому європейських футбольних команд для готельно-ресторанного комплексу «Палаццо» був візити лісабонської «Бенфіки» на матчі Ліг Європи з полтавською «Ворсклою» 2 роки тому. Тоді, кажуть менеджери «Палаццо», деякі речі виявилися сюрпризом, але здебільшого, пояснює керуюча рестораном «Палаццо» Катерина Шашкова, як ресторан, так і готель виявилися готовими.
Катерина Шашкова, керуюча рестораном «Палаццо»:
— Футбольна команда завжди їздить з кухарями. Коли прийшов повар і говорить: у вас таке обладнання добре. Настільки приємно, адже ми не робили це спеціально під футбольну команду, ми просто від початку дотримувалися європейських стандартів.
Єдине, що не врахували, – великої кількості льоду для потреб футбольного клубу, пояснює жінка. Однак, наразі проблему вирішено: додатково закупили ще один льодогенератор. Тож, судячи з досвіду прийому футбольних команд України та Європи, готель готовий, розповідає генеральний директор останнього Олена Шуліка. Тим паче, установа виконала всі вимоги УЄФА, які пред'являє федерація до тренувальних баз Євро-2012.
Олена Шуліка, генеральний директор готелю «Палаццо»:
— На три місяці ми повністю віддані, так казати, на панщину УЄФА. Вони повністю нами розпоряджаються: вони годують тільки своїх людей, приймають тільки своїх гостей.
Причому, додає Олена Шуліка, ніяких знижок для європейських футбольних функціонерів не передбачено. Тож за 50-т номерів готелю європейцям доведеться викласти чималу суму, домовлено про яку ще у 2007 році, з часу початку перемовин між готелем та УЄФА.
Проводив їх директор з продажу і маркетингу готельно-ресторанного комплексу «Палаццо» Артем Романов. Він же розповідає: вимоги УЄФА до готельно-ресторанного комплексу займають з десяток сторінок, а перевіряли їх дотримання комісії на чолі з секретарем УЄФА Девідом Тейлором та директором федерації по Євро-2012 Мартіном Калленом. Як підсумок, розповідає Артем Романов, готель спільно зі стадіоном «Ворскла» включили до каталогу об'єктів європейського форуму, яких від України – сімнадцять, а від Польщі – двадцять один. Тепер, пояснює Артем Романов, на готель очікує ще одна комісія – таємна.
Артем Романов, директор з продажу і маркетингу готельно-ресторанного комплексу «Палаццо»:
— Восени починаються, так би мовити, таємні візити представників національних федерацій по готелям каталогу. Будемо чекати і ми, та від результатів такого відбору буде залежати, чи буде у фінальній частині мешкати у нас команда.