Вхід | Реєстрація

Хто зупинить Градизьк?

Дев’ятий тур футбольного чемпіонату Полтавщини серед когорти найсильніших ознаменувався такими чинниками: зустріччю лідерів в Лубнах, малою кількістю забитих м’ячів (12), трьома перемогами гостей і відкриттям після реконструкції поля стадіону «Ювілейний» у Пирятині.

ФК «Лубни» - «Темп» (Градизьк) 0:4 (0:2).
Лубни. 26 червня. Стадіон «Центральний». +20С. 310 глядачів.
Судді: Р. Палаженко (Кременчук), С. Коломієць, Е. Шнейдер (обидва – Полтава).
Делегат-інспектор: П. Брюхов (Кременчук).
ФК «Лубни»: Макаренко, Бортнік (Головко, 65), Морозенко (Романенко, 20) Годунов, 60)), Морозюк, Ковтун (Козлов, 62), Загоруйко, Гришанович (Шоха, 60), Нечипоренко, Макорін, Хоменко, Бараннік. Тренер: А. Гришанович.
«Темп»: Гринько, Дичко, Мироненко, Мірошниченко (Безверхий. 83), Пономарьов, Смирнов (Костенко, 82), Данилейко, Зав’ялов (Богиня, 75), Аліфанов, Ларіонов (Скляренко, 66), Павлик (Костиренко, 80). Тренер: А. Диндіков.
Голи: Зав’ялов (24), Ларіонов (45), Данилейко (60, 84).

На День молоді в Лубнах зустрілися лідери змагань і головні претенденти на нагороди чемпіонату. На матч були випущені цікаві футбольні програмки. Але інтриги не вийшло – зіркові гості були «на голову» сильніші від лубенців. Підсумковий результат матчу лідерів чемпіонату здивував наставників обох команд, автора цих рядків, уболівальників і, навіть, суддівську бригаду, яка майже безпомилково відпрацювала свою роботу. «Все вирішують гроші» - так можна охаректизувати на сьогодні футбольне господарство не тільки в області, а і в нашій країні. Такі футбольні команди, як ФК «Лубни», гребінківський «Локомотив», кобеляцький «Колос», ФК «Миргород» та інші отримують фінансування суто з місцевого бюджету і мають право називатися «муніципальними». Вони заздрять тим футбольним клубам, яким допомагають, так звані спонсори чи меценати, для яких футбол не байдужий. Судіть самі: ФК «Лубни» у своєму складі має на сьогодні три, так званих, «легіонери» - Василь Бараннік (Семенівський район), Роман Макорін (Полтава) і Юрій Хоменко (Велика Багачка). За регламентом нинішнього футбольного чемпіонату області у матчі повинні обов’язково бути задіяні п’ять місцевих футболістів (до них відносяться: річна приписка, річне навчання і річна робота у тому населеному пункті, який представляється у змаганнях). Наводимо приклад того ж градизького «Темпу» - майже всі гравці команди є «легіонерами», в яких приписка кременчуцька… То де ж справедливість і не порушення регламенту чемпіонату? Зазначимо, що від цього футбол на Полтавщині у подальшому не буде нормально і справедливо розвиватися. А кому це потрібно – судіть самі…Гадаю, що Полтавська обласна Федерація футболу зробить належні і справедливі висновки та не допустить «протирегламентного свавілля» деяких футбольних клубів області…
Щодо самого поєдинку, то вже на 7 хвилині зустрічі удару завдав Євген Даниленко, якого парирував воротар лубенців Євген Макаренко. Через дві хвилини після цього вже кращий бомбардир лубенців Юрій Хомекно втрачає відзначитися забитим м’ячем (з «пустих воріт» вибиває смугастого досвідчений кременчуцький захисник Олександр Мироненко). А вже на 24 хвилині прострільну передачу вдало завершує ударом головою Сергій Зав’ялов – 1:0 повели гості. Взагалі, у другій половині першого тайму чітко контролювали перебіг подій на полі гості, які домоглися збільшення в рахунку – на 45 хвилині його подвоює досвідчений Олексій Ларіонов. Після перерви гра дещо вирівнялася. Було видно, що лубенці з їх наставником прагнули до більш позитивного для них результату матчу. Але всі надії на загальний успіх господарів «поховав» невтомний голеадор гостей Євген Данілейко, який провів ще два голи у ворота лубенця Євгена Макаренка. У підсумку – впевнена і закономірна перемога «Темпу» з «рибного» Градизька, який не зазнавши на сьогодні жодної поразки, вийшов в одноосібні лідери чемпіонату. Тренер та гравці команди завдячують за підтримку почесному президенту ФК «Темп» Юрію Сазонову з Кременчука. Після несподіваної поразки ФК «Лубни» втратив першу позицію і тимчасово перемістився на третій рядок турнірної таблиці чемпіонату.
Про інші футбольні поєдинки дев’ятого туру. У Гадячі місцевий «Псел» несподівано поступився 1:2 «Колосу» з Дмитрівки Кременчуцького району. Спочатку гості повели в рахунку – відзначився Ігор Котвицький. Потім господарі його зрівняли після вдалого виконання штрафного досвідченого ветерана команди Ігоря Кійка. Але переможного м’яча провели колосівці – вдало відзначився Юрій Турчин. Потрібно зазначити, що на сьогодні у гадяцької команди відсутні вправні нападники – «Псел» за дев’ять матчевих турів забив лише 10 м’ячів.
Теж одним з центральних матчів туру вважалася зустріч у Гребінці, де місцевий «Локомотив» приймав сильний на сьогодні ФК «Глобине». Присутні уболівальники не стали свідками забитих м’ячів – 0:0. хоча кращі гравці залізничників Андрій Дюжев і Олег Козаченко втратили стовідсоткову можливість забити.
Відкриття футбольного газону стадіону «Ювілейний» у Пирятині викликав жвавий інтерес в любителів футболу. Місцеві уболівальники нарешті дочекалися спостерігати матчі за участю рідної команди на належній спортивній арені. Пирятинці приймали команду ДЮФШ ФК «Ворскла» (Полтава).Свято відкриття вилилося у чотири забиті м’ячі господарів, в яких відзначилися голами Роман Кирпиченко, Віталій Городчанін, Богдан Федан та Олег Буримський – 4:0 на користь господарів.
У Зінькові» місцевий «Колос» зазнав чергової мінімальної поразки 0:1 від ФК «Миргород» (відзначився забитим переможним голом у ворота господарів з пенальті Сергій Халява).

Результати матчів юнацьких складів команд:
«Локомотив» - ФК «Глобине» 4:0
«Колос» Зіньків - ФК «Миргород» 0:1
ФК «Пирятин» - ДЮФШ ФК «Ворскла» 3:4
ФК «Лубни» - «Темп» 1:2
«Псел» - «Колос» (Дмитрівка) 2:0.

Автор: Юрій КЛИМЧЕНКО, www.fcvorskla.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 червня 2011, 14:17 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації