Вхід | Реєстрація

На тому місці, в той же час

На тому місці, в той же час
Написати цю статтю попрохали організатори фестивалю «Вйо», воно ж «Кобеляки». Вони просто фізично не встигають цього зробити самостійно.
Вже два місяці вони фактично не живуть нормальним життям (хоча що вважати нормою?). Вже навіть впертий, як віслючок, власник нашої газети Серьожа (Сергій Васильович Попович) стогне і розповідає, як йому доводиться відпрошуватись у іншого співорганізатора Юрія Срібного: «Федосійович, можна я на 20 хвилин додому пообідати збігаю». Словом, «зашились» хлопці. Але сказано це у доброму сенсі слова. «Зашились» тому, що хочуть, щоб все було класно, на високому рівні. А щоб так було потрібно мало спати і багато працювати.
А про що ж власне просили написати? А про те, що фестиваль відбудеться. Фукусіма далеко, війни немає, отже, можна й погуляти. Хоча буквально вчора, у вівторок, 27 червня сиділи троє організаторів до 2-ої ночі і думу думали. Думали на тему: «Проводити фестиваль чи перенести на інший час?» Головною проблемою, яка заважає проведенню фесту,  є погода, дощі, котрі надто затяглися. Саме погода призвела до того, що деякі подібні заходи не відбулися, а розкручена «Країна мрій» зібрала рекордно малу аудиторію.
Та все ж вирішили — проводимо. Незважаючи на примхи погоди, втому організаторів та інші об’єктивні та суб’єктивні причини.
До речі, про суб’єктивні причини. Для всіх, хто живе в Кобеляках, надто — опікується проведенням фестивалю «Вйо, Кобеляки!», не є секретом, що категоричним противником цього дійства є місцевий начальник міліції. Він про це навіть у ЗМІ заявив. Що ж, це його право як людини. Ніхто не зможе примусити Сергія Миколайовича любити рок-н-рол, реггі чи хард-рок. І він не один такий.
Але Терела не просто громадянин, він — посадова особа. Причому така, що може влаштувати «пресинг по всьому полю» як учасникам, так і глядачам фестивалю.
Але не потрібно й цього боятися. Знаючи Сергія Миколайовича особисто, спілкуючись із ним у нормальній обстановці (без алкоголю — це принципово важливо) і не маючи власних проблем із Законом, зробив висновок, що він людина добра і досить порядна. Це, звичайно, моє власне, суб’єктивне враження. Нормальні і всі інші місцеві міліціонери, які б жахи про них не писали різного роду «правозахиснички». На мою, знову ж суб’єктивну думку, організаторам потрібно разом із першими особами місцевої влади та начальником міліції заключити «джентльменську угоду». Це ж все-таки рок-н-рол, а не концерт до якогось там з’їзду КПРС.
Я особисто на «Вйо» піду. Приїжджає Горбік із Дніпра. Тут, живий і здоровий Костя, можливо й Казя підтягнеться. Так що, одягаю празникову футболку із Морріссоном —  і вперед, фестивалити.
І наостанок прохання до всіх, хто має йодисте срібло чи вміє камлати. Постріляйте в хмари або пошаманьте. Нехай дощ на два дні перепочине.

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 червня 2011, 17:03 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації