Вхід | Реєстрація

Єдиний в Україні інсуліновий завод зупинив роботу

На відновлення процесу виробництва інсуліну потрібно декілька тижнів.
У Києві зупинено завод з виробництва інсуліну «Індрар». О 3 годині ночі в п'ятницю, 8 липня, близько 100 співробітників «Беркута» зайшли на підприємство і нікого туди не пускали.Через це було зупинено виробничий процес, який має бути безперервним.
За словами співробітників заводу, щоб відновити виробництво інсуліну потрібно декілька тижнів. У київській міліції дану подію поки не коментують, пише ТСН.
«Індрар» — єдине в Україні та четверте у світі підприємство, що має повний цикл виробництва інсуліну.
У 2010 році в Україні загальна кількість хворих на цукровий діабет становила 1 млн 183 тис. 11 осіб, у тому числі 7 тис. 666 дітей у віці до 18 років.
До речі, в минулому році, в програмі «Гроші» прозвучало припущення, що український інсулін насправді китайський. Від неякісного препарату деякі хворі навіть помирають.
Життєво-необхідний для кожного хворого на діабет інсулін в Україні продають і вироблять три компанії: «Ново-Нордіск», «Фармак» та державний «Індрар».
Інсулін «Індрару» — ліки для найбідніших верств населення, і саме з ним можуть бути пов'язані проблеми зі здоров'ям в українських діабетиків.

Автор: Андрій Кадук, http://kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації