Вхід | Реєстрація

Чим дихають полтавці

Чим дихають полтавці
За даними систематичних спостережень лабораторії Полтавського центру з гідрометеорології із відібраних у червні 1908 проб повітря при аналізі виявлено 0,7 відсотка з перевищенням ГДК (гранично допустима концентрація).
Зокрема, повторюваність випадків перевищення максимально разової ГДК в цілому по місту становила: пилу - 4%, оксиду вуглецю - 2%, формальдегіду - 1%.
Слід зазначити, що із 10 визначаємих інгредієнтів перевищення середньомісячних концентрацій зафіксовано по пилу та формальдегіду - в 1,3 рази. За підрахунками середньомісячні концентрації в кратності ГДК по місту складали: діоксиду азоту в межах норми, оксид вуглецю - 0,7 ГДК, оксид азоту - 0,5 ГДК, фтористий водень - 0,4 ГДК, аміак – 0,25 ГДК хлористий водень та діоксид сірки - 0,1 ГДК.
Максимальна концентрація перевищувала максимально разову ГДК по пилу в 1,6 рази, формальдегіду та оксиду вуглецю в 1,4 рази.
Спектральний аналіз фільтрів з аерозолями атмосферного пилу показав, що вміст важких металів, а саме: кадмію, заліза, марганцю, міді, нікелю, хрому, цинку та свинцю нижче нормативних показників.
Ступінь забруднення атмосферного повітря бенз(а)піреном нижче граничних вимог.
У порівнянні з червнем минулого року середньомісячні концентрації токсичних компонентів по пилу та формальдегіду дещо зменшилися.
Зіставлення отриманих концентрацій з середньорічними даними засвідчили також незначне зростання концентрацій по оксидам азоту. По останніх домішках рівень забруднення атмосферного повітря істотно не змінився.
Реакція кислотності (рН) атмосферних опадів знаходилася в межах норми і становила від 5,7 до 6,8. Зазначені показники відповідають нормальним незабрудненим опадам.
Примітка: за даними мережі спостережень комплексний індекс забруднення атмосфери (КІЗА) в 2010 році становив: по Полтаві - 4,5, Кременчуку - 6,4, Комсомольську 2,0. По містах України (середній) КІЗА становив - 8,2 (в 2009р. - 8,1).

Автор: Полтавська міська рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 липня 2011, 17:51 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації