Вхід | Реєстрація

У погріб водять безкоштовно

У погріб водять безкоштовно
У селі Мар'янівка, Гребінківського району  Полтавської області туристів водять у погріб, який 184 роки тому викопав Павло Гребінка, батько письменника Євгена Гребінки.
Екскурсія безкоштовна. Починається із садиби письменника.
— Поряд росте старий каштан, який пам'ятає Шевченка, Даля і багатьох інших, хто приїжджав у гості до Гребінки у 1844–1845 роках, — каже 62-річна Марія Харченко, педагог із мар'янівської школи. — Довгі гілки сягають входу у погріб. Всередині темно та просторо. Можна стояти на повний зріст.
Погріб збудували у вигляді склепіння завширшки 5 м та завдовжки — 10. Обклали дрібною червоною цеглою. По обидва боки є дві ніші у вигляді арок.
— Тут зберігали вина. У радянські часи приміщення було складом. А під час Другої світової — бомбосховищем. Свідок тих подій тутешня Уляна Власенко врятувалася тут від німців. Сховалася з іншими, доки горіло все село.
Погріб ніхто не ремонтував, але час майже не зачепив. Напевно, це тому, що льох збудований так, що тут якась незвичайна циркуляція повітря. Влітку прохолодно, взимку тепло.
Людям подобається цікава форма і відлуння. Хоч бери та й на музичних інструментах грай.
Щоб замовити екскурсію, треба подзвонити у мар'янівську школу. Приймають групи від трьох людей. Доїхати до села найлегше поїздом. Автобусом швидше, але дорожче.
Екскурсія триває близько 1,5 год. На квитки туди й назад та обід потрібно 50–150 грн.

Автор: www.grebenka.com


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 липня 2011, 19:58 | Гребінка | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації