Вхід | Реєстрація

В Полтаві затримано зорганізаторів «сексуального дозвілля» для vip-клієнтів

В Полтаві затримано зорганізаторів «сексуального дозвілля» для vip-клієнтів

імена фігурантів кримінальної справи змінено.

Не вдаючись в дискусію з приводу (?) доцільності легалізації проституції в нашій країні, яка останні декілька років викликає бурю суперечливих суджень громадськості, відзначимо, що чинні заборони не заважають її прибічникам уже зараз опановувати тіньовий сектор професійних інтимних послуг. У гонитві за високими прибутками адепти «ринку секс-індустрії» постійно вишукують прогалини у законодавстві. Але найбільше обурює те, що вони, демонструючи зухвалу упевненість у вседозволеності, підривають моральні засади суспільства.

Прибічником такої позиції був і 30-річний полтавець, який до «знайомства» з працівниками відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС Полтавської області очолював невеличкий масажний салон зі смачною назвою «Карамель», фахівці якого спеціалізувалися на інтимних послугах. Дійсність виявилася не такою солодкою як найменування закладу – замість розширення прибуткового бізнесу в інших районах області, яке найближчим часом планував реалізувати Влад, він та дві його компаньйонки незабаром сядуть на лаву підсудних, у зв’яжу з обвинуваченням в утриманні місць розпусти і звідництві.

За допомогою магічного слова «значний матеріальний прибуток – до 5000 гривень», використаного в оголошеннях про прийом на роботу масажисток віком від 18 до 25 років, розміщених в Інтернеті та на шпальтах газет, Влад принаджував безробітних молодих дівчат. Удаваний законний характер підприємницькій діяльності надавали цивільно-правові договори про прийом на роботу в якості масажисток, які укладали з працедавцем кандидати, договір оренди на приміщення і розписки дівчат про попередження щодо притягнення до кримінальної відповідальності за надання інтимних послуг. На цьому етапі завіса легального бізнесу «зачинялася» і висувалися реальні вимоги – «робити клієнтам еротичний масаж та надавати їм сексуальні послуги».

Відпрацьовуючи оперативну інформацію, правоохоронці з’ясували, що на першому етапі протизаконної діяльності організатор злочинної групи розробив та роздрукував рекламні візитки про надання послуг з еротичного масажу, які на перехрестях Полтави безкоштовно розповсюджували винайняті за незначну платню люди. Причому розповсюджувачі обирали переважно дорогі іномарки. Окрім того, оперативникам стало відомо, що Влад щомісяця сплачував високу орендну плату за квартиру, облаштовану за останнім словом техніки й дизайну.

Керівник відділу протидії торгівлі людьми Сергій Матяш повідомив:

– Першим, на що ми звернули увагу, перевіряючи оперативну інформацію про незаконну діяльність масажного салону було те, що договір оренди укладено на іншу особу, причому, наркозалежну. А видана ліцензія, на підставі якої працював «підприємець», давала право на надання послуг з перевезення вантажів автомобільним транспортом.

Утримувач салону та дві його спільниці-адміністраторки, 32-річна Надія та 21-річна Люба, скеровували матеріальний та людський ресурс на збільшення попиту. Словом робили все можливе, аби збільшити кількість задоволених щедрих клієнтів.

У започаткованій справі «утримувачі місця розпусти», стимульовані стабільним високим доходом, прагнули досягти найвищого рівня, залучаючи найкращих дівчат та не шкодуючи грошей на побутовий комфорт. Влад, рівно як і його адміністратори, дорожили кожним клієнтом, які, у свою чергу, зі слів «секс-працівниць», щодня поповнювали «касу» салону в середньому на 8-10 тисяч гривень. Відтак, заздалегідь домовляючись з ними про зустріч, адміністратори забезпечували умови для того, щоб вхід-вихід замовника послуг у заклад відбувався інкогніто. З цією метою обережні «звідниці» використовували набір попереджувальних знаків і дотримувалися суворого цейтноту.

Високі вимоги висувалися і до «масажисток». Влад особисто підбирав дівчат за зовнішньою привабливістю і проводив персональні «інструктажі». Серйозно налаштовані спільники розробили прайс з докладним описом різновидів еротичних масажів, методику виконання яких дівчата опановували під керівництвом вимогливого «вчителя». «Неслухняних та неуважних учениць» чоловік карав гривнею.

– Деякі дівчата по декілька тижнів не отримували платню за роботу – уточнив керівник служби. – Натомість організатор систематично стягував з них штрафи за порушення дисципліни у розмірі від 50 до 200 гривень.

Клієнтів зустрічали, обслуговували і проводжали за вищим розрядом. Замовник, немов вибагливий покупець у ляльковій крамниці, на власний смак обирав гарно вбрану у вечірню сукню «ляльку», або кількох одразу, та усамітнювався в апартаментах… Оплату за «сеанс» отримувала адміністратор, а розмір гонорару визначав головний «ляльковод». Не важко здогадатися, що левову долю організатор та його компаньйонки використовували на власні потреби та інвестували в розвиток бізнесу, який вчасно ліквідували правоохоронці. До речі, після затримання Влада, під час проведення санкціонованого обшуку в «масажному салоні» оперативники вилучили більше 10 тисяч добової виручки.

За повідомленням Сергія Матяша найближчим часом відбудеться судовий розгляд матеріалів кримінальної справи, порушеної відносно організатора та його співучасниць за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 302 Кримінального кодексу України (Створення або утримання місць розпусти і звідництво, вчинене організованою групою). До постановлення судового рішення підсудні будуть перебувати в слідчому ізоляторі Полтави.

На відміну від дівчат, які виправдовують свій вимушений «вибір» матеріальною скрутою, власнику та його вірним помічницям марно апелювати до «економічної кризи та нестабільної економічної ситуації в країні». Добре обміркований бізнес-план свідчить про усвідомлений характер прийнятого рішення і зневажливе ставлення до моральних цінностей. Відтак, вони мають усвідомлювати і реальність кримінального покарання, яке їм загрожує за вчинення серйозного злочину проти моральності: до 5 років обмеження волі або позбавлення волі на той самий строк.


Автор: Поліна Ларіна, старший інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 липня 2011, 12:11 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації