Вхід | Реєстрація

Куди поїхати відпочивати?

Куди поїхати відпочивати?
З початком «гарячого» сезону більшість із нас не тільки задумались над тим, де провести літній відпочинок, а й устигли вже повернутися з нього. Для тих, хто ще тільки планує свою відпустку, журналісти «ЕХО» дізнались, у яку копієчку вона може для вас обійтись.
Місцеві підприємці пропонують автобусні перевезення на Азовське та Чорне моря. Наприклад, до Кирилівки дорога коштує 250 гривень. Зі слів перевізників, житло в приватному секторі вам обійдеться від 25 до 50 гривень. У пансіонаті значно вище — від 80 гривень.
Що стосується Коктебеля, то дорога на автобусі коштує 450 гривень. Житло — приблизно 150 гривень, в залежності від того, у якому районі воно знаходиться. Звичайно, чим ближче до моря, тим ціни вищі.
Якщо ви плануєте доїхати до моря залізничними шляхами, то квиток до Сімферополя за плацкартне місце вам коштуватиме 130 гривень. Хоча про нього треба подумати заздалегідь, так як більшість квитків уже придбані.
Уже від Сімферополя ви маєте можливість доїхати у будь-який куточок Криму. За даними інтернет-видань, вартість відпочинку в Криму цього року туристів не дуже потішить. Вона, в порівнянні з 2010 роком, зросла на 5-15%. Так ціна за комфортне житло коштуватиме в середньому від 150 гривень на добу і більше.
Дорожчий південний берег продовжує шокувати вартістю на оренду житла. Приватний сектор в головних курортних центрах коштує щонайменше 250-400 гривень на добу. За ялтинські котеджі слід викласти з гаманця в середньому від 800 до 1000-1500. Квартири чи кімнати в Ялті, Алушті та Алупці можна винайняти за дві-три сотні гривень. Значно менші ціни в Судаку та Севастополі:  за 80-140 гривень реально знайти непогані апартаменти чи будиночок.
Західний берег дотримується тих же тенденцій, проте дещо скидає обертів. Приватний сектор в Євпаторії коштує 250-450 гривень за добу, а готелі вражають своїм ціновим діапазоном: 150-800 гривень.
Значно дешевше відпочивати у Феодосії. Будинок чи кімнату тут можна винаймати за 55-300 гривень, а готельні апартаменти - за 120-600. Керч залишається найдорожчим місцем на узбережжі східного Криму. Якщо приватний сектор тут коштує стільки ж, як і в Феодосії, то готельні номери б'ють по кишені: від 400 до 1200 гривень.
Слід зазначити, що з 2011 року введено туристичний збір у розмірі до 1% і стягується він при поселенні.
Очевидно, кращою альтернативою стане звернення до агентств нерухомості чи до вуличних «закликальників» безпосередньо по приїзду до міста. У цьому випадку ціни мають зовсім інше «обличчя». Хоча й ризики тут, звісно, більші.
Відпочинок у наметах чудово підійде тим, хто хоче зекономити на відпочинку в Криму. Витрати йдуть лише на продукти харчування та газові балони для готування їжі. Прісну воду можна знайти в найближчому пансіонаті. Однак існує імовірність пограбування (що трапляється досить часто), також часом складно знайти спільну мову з правоохоронними органами чи лісничими. Відпочинок у наметах дешевий, але  має свої ризики.
На вокзалах, зазвичай, на туристів очікують таксі, маршрутки, тролейбуси, електрички. Найдешевші — електрички, однак доїхати на них можна лише до Севастополя і Євпаторії. Маршрутки ходять в усі куточки Криму. Любителям покататись на таксі це задоволення виллється щонайменше в суму 4,5-9 гривень за кілометр. Що ж, яке з місць відпочинку для вас по кишені — обирати тільки вам. Щасливої дороги!

Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 липня 2011, 14:51 | Полтавщина | Суспільство
1. Водій / 18 липня 2011, 15:07
Село "Щасливчикове" у Херсонській області. Гугольніться, порчитайте, якщо раніше не знали. Це також Азов.
2. Олексій / 19 липня 2011, 23:35
3. Микола Гузченко пише:
«Інша справа Азов (Кирилівка, »

Не знаю. Один раз там був й триста раз пожалів про це (((

Хоча дійсно поняття про відпочинок у кожного своє.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації