Вхід | Реєстрація

Про профілактику наркоманії в Гребінківському районі

В районі створені умови для надання медичноі дрпомоги ВІЛ інфікованим та хаорим на СНІД. Відповідним наказом призначені відповідальні за організацію та надання терміновоі, невідкладної та планової медичної допомоги ВІЛ -інфікованим.
Забір крові для дослідження на антитіла до ВІЛ проводиться в маніпуляційному кабінеті поліклінніки. Медсестра КІЗу проводить центригування та відповідне оформлення зразків сироватки, яка направляється в лабораторію СНІД Пирятинської ЦРЛ для дослідження.
В Гребінківському районі були вжиті заходи з додаткового забезпечення ЛПЗ тест-системами для обстеження на ВІЛ контингентів групи ризику. Забезпечене 100% тестування донорів та вагінтних. За 12 міс. 2010 року обстежено на ВІЛ-1472 осіб, виявлено 1,1% позитивних /16чол.
За статистичними даними на 01.01.2011 р. загальна кількість ВІЛ-інфікованих в Гребінківському районі налічує 49 осіб, з яких 2 дітей, народжених ВІЛ-інфікованою матір'ю, на 01.01.2011 р. стоїть на обліку 9 осіб, хворих на СНІД. В 2010 р. вперше виявлено ВІЛ - інфікованих 14 чол.; хворих на СНІД -10 чол. Померло в 2010 р. хворих на СНІД 10чол., вт.ч. від СНІДу - 6 чол., від інших захворювань - 4чол.
Серед ВІЛ-інфікованих 6 хворих на туберкульоз.
Більшість ВІЛ-інфікованих - чоловіки - 28 / 57.1%/, жінок -19/38.8%/, більшість у віці 20-29 років. Переважна більшість з них споживачі ін'єкційних наркотиків - 79,6 % .Статевий шлях інфікування у 16,3%, внутрішньо утробний - 4,1%.
За січень міс. 2011 р. вперше виявлених ВІЛ - інфікованих і хворих на СНІД не зареєстровано.
Дітей, хворих на СНІД, в районі немае. Двоє дітей, народжені ВІЛ-інфікованою матір'ю, неорганізовані, умови проживання в сім'ї задовільні.
На базі районної поліклініки відкрито кабінет анонімного добровільного консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію, працює телефон довіри.
З метою недопущення розповсюдження внутрішньолікарняного інфікування ВІЛ та професійних хвороб проводився контроль за дотриманням санітарно-протиепіодемічного режиму в лікувально-профілактичних закладах.
За 12 міс. 2010 року проведено 32 обстеження ЛПЗ , взято 1099 змивів. З позитивним результатом 7 (2,9), в усіх випадках виділялась кишкова паличка (поліклінічне відділення). На стерильність відібрано 202 проби, а позитивним результатом - 1. На старшу медсестру поліклінічного відділення накладено штраф на суму 102 грн.
Контроль якості предстерилізаиійної очистки - всього поставлено 274 проби, позитивних не було, в т.ч. на залишки крові -37, позитивних не було, на залишки миючих засобів-137, позитивних не було. Випадків внутрішньо лікарняного інфікування ВІЛ не зареестровано.
В лікувальних закладах району є в наяві 3 парових і 34 повітряних стерилізатори. Була затверджена програма оновлення парку стерилізаціного обладиння та покращенняя якості контролю стерилізаційного процесу в Гребінківському районі на 2008-2010р.. в якій плановано замінити стерилізаційне обладнання, яке пропрацювало більше 10 р., новим сучасним стерилізаційним обладнанням.
В ІІ кварталі 2008р. придбаний новий паровий стерилізатор, для контроло якості стериалізації та стерилізаційного  процесу ЦРЛ закуплено високочутливі індикатори 4 класу.
Проведено заміну медичного інструментарію багаторазового використання. Забезпеченість ЛПЗ хірургічним, стоматологічним, гінекологічним інструментарієм багаторазового використання та одноразового використання достатня.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.10.199вр.№ 1642 "Про затвердження порядку та умов обов'язкового страхування медичних працівників та інших осіб на випадок інфікування ВІЛ", в ЦРЛ застраховані лікарі, середній та молодший медперсонал.
Працівники райсанепідемстанції здійснюють постійний контроль за додержанням санітарних правил на підприємствах побутового обслуговування, в 2010р. проведено 6 перовірок перукарень.
Багато уваги в Гребінківському районі приділяється просвітницькій роботі.
В Гребінківському районі впроваджено такий освітній захід, як анкетування, до якого щорічно залучались учні шкіл. В школах проводились конкурси у формі питань та відповідей провідними фахівцями ЦРЛ: інфекціоністом, терапевтами, акушер-гінекологом та наркологом.
З питань профілактики поширення ВІЛ /СНІДу за 12 міс. 2010р. прочитано лекцій - 60, проведено бесід-142,  прозвучало радіопередач - 6, випущено санбюлетнів - 14, виступів по толебачанню - 6, вечорів запитань та відповідей- 6.


Автор: www.grebenka.com


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 липня 2011, 15:49 | Гребінка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації