Вхід | Реєстрація

Нові технології – не в новинку

Нові технології – не в новинку
Здобути сучасну освіту та самореалізуватися людям з обмеженими фізичними можливостями вже третій рік допомагає Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра».
Людині з обмеженими фізичними можливостями досить складно існувати у суспільстві, яке практично не враховує її інтересів. Більшість інвалідів, змушених витрачати всі кошти на лікування, не мають змоги навчатися. Крім того, жоден принаймні кременчуцький навчальний заклад не пристосований для вільного пересування інвалідів. Єдиний вихід – індивідуальне навчання, яке потребує чималих коштів.
— Почесний Президент Фонду «Джерело Дніпра» Володимир Матицин уже 3 роки допомагає нам, фінансуючи навчання комп’ютерній грамоті, – підкреслив голова Міської організації інвалідів Георгій Мусіятченко на зборах з нагоди Міжнародного дня інвалідів. Він зазначив, що навчання на комп’ютерних курсах є дуже цінним для членів організації, адже серед них багато молодих людей, які мають вільно орієнтуватися у нових технологіях, та й дорослим не зайве опанувати комп’ютер для здобуття як більш високооплачуваної роботи, так і для змістовного відпочинку.
Цього року 11 інвалідів отримали від Фонду сертифікати на навчання за спеціальністю «Оператор ПК».
— Міжнародний день інвалідів нагадує нам, що суспільство зобов’язане піклуватися про тих, хто слабий, хворий, немічний, потребує допомоги і підтримки. Дуже важливо, щоб кожна людина, незалежно від стану здоров’я, мала реальну можливість стати повноправним членом суспільства, здобути знання й професійні навички, займатися фізкультурою і спортом, – підкреслив у своєму зверненні Почесний Президент Фонду «Джерело Дніпра» Володимир Матицин.
Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра» має низку програм, розроблених спеціально для підтримки інвалідів – це проведення спортивних змагань для дітей-інвалідів, формування бібліо­теки міського підприємства сліпих тощо. Піклування про людей з особ­ливими потребами у Фонді вважають одним з пріоритетних напрямків роботи.

Інтернет-простір доступний для всіх
Всебічну підтримку людям з обмеженими фізичними можливостями і допомогу у вирішенні проблемних питань пообіцяв і голова громадської організації «Рідне місто», депутат міськради Юрій Гриценко. «Сьогодні для вас відкриті Інтернет-технології, соціальні мережі, навіть перебуваючи вдома, ви можете відчувати себе несамотніми. Тому, сподіваюсь, з натхненням використаєте можливість, яку надає вам Володимир Матицин», – підкреслив Юрій Гриценко.

Автор: Олена УСКОВА, фото Олександра МАКСИМЕНКА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 грудня 2009, 14:39 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації