Вхід | Реєстрація

Неповнолітній лісоруб «нарубав» на кримінальну справу

Неповнолітній лісоруб «нарубав» на кримінальну справу
Через незаконну вирубку лісу на території Лохвицького лісництва Пирятинського держлісгоспу державі завдано збитків на суму понад 10 тисяч гривень.
Як відомо, ліс – природне багатство і запорука екологічної безпеки країни. Збереження, примноження, дбайливе і раціональне використання цього національного скарбу – обов’язок не лише лісництва, а й громадськості, кожного жителя нашого краю та України.
Нажаль, правоохоронці Полтавщини продовжують затримувати нечистих на руку людей, котрі намагаються збагатитися за рахунок природи. Нещодавно силами працівників відділу дільничних інспекторів міліції Лохвицького РВ було встановлено особу, котра декілька днів тому скоїла незаконну порубку лісу.
«Лісорубом» виявися 17-річний мешканець села Харківці. Не маючи легального прибутку, хлопець вирішив підзаробити грошей незаконним шляхом. Ідею, що спала на думку, хлопець реалізував швидко: пішов в ліс, що неподалік села Западинців та «легкою рукою» зрубав 6 дубів та липу. Загальний збиток, завданий державі діями парубка, становить близько 10 000 гривень.
На сьогодні відносно горе-лісоруба вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 246 Кримінального кодексу України (Незаконна порубка лісу).
Нагадуємо охочим незаконно заволодіти свіженькою деревиною, що аналогічні дії караються штрафом у сумі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом до 6 місяців, або обмеженням волі до 3 років, або ж позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією незаконно добутого.

Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2011, 11:37 | Лохвиця | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації