Вхід | Реєстрація

Ключі від безплатних квартир «застрягли» разом з Тимошенко

Ключі від безплатних квартир «застрягли» разом з Тимошенко
Восьмого грудня прем’єр мала вручати ключі від нових квартир 62 кременчуцьким сім’ям. Йдеться про житло, добудоване за рахунок коштів держави. Проте візит не відбувся, а люди ще чекають на обіцяні оселі. Річ у тім, що чиновники ніяк не поділять квартири – списки «щасливчиків» переписують уже втретє.
Цього року у державі стартувала програма добудови незавершеного будівництва. Через Державну іпотечну установу (ДІУ) були виділені кошти на добудову готового на 70% житла. Його викуповували у компаній для розподілу людям, що стоять на квартирній черзі. У Кременчуці за рахунок цієї програми готуються здати новоселам 62 квартири. Вони розташовані у новобудовах кварталу 278, по вулиці Олега Кошового та у кварталі 304.
Передбачалося, що 8 грудня ключі від цих квартир щасливчикам вручить Юлія Тимошенко. Та добрий привід «попіаритися» напередодні президентських виборів дещо зіпсовано. Ключі ще не готові. Причина у тому, що довгоочікуване житло у Кременчуці ніяк не поділять. І списки майбутніх новоселів переписують уже втретє. Чому так сталося, розповів Павло Довгий, начальник відділу розподілу житлової площі міськвиконкому:
– У вересні губернатор Валерій Асадчев провів нараду щодо розподілу квартир. Була вказівка, що житло повинні дати і тим, хто має право позачергового та першочергового отримання, і силовикам (МВС, МНС та іншим), і на загальну чергу. Ми у Кременчуці приступили до розподілу – відповідно до житлового законодавства. 46 квартир розподілили пільговикам (учасникам бойових дій, інвалідам, чорнобильцям та іншим, які мають право на позачергове та першочергове отримання житла), 9 квартир – силовикам, 7 залишили на загальну чергу. Проте 23 вересня вийшла спеціальна Постанова Кабміну, яка передбачає інші умови розподілу житла, придбаного на кошти ДІУ.
Отже, Кабмін визначив пропорції розподілу: 20% – силовикам (вийшло 12 квартир із 62) із решти (це 50 квартир) по 20% – позачерговикам та першочерговикам (20 квартир), ще 40% – на загальну чергу (30 квартир). Під цей варіант розподілу людям уже наказали готувати документи. Міська влада навіть і ордери виписала. Але тепер частина з них тепер піде у корзину для сміття. А людям скажуть «чекайте ще». Бо «влада» знову змінилася: вийшла Постанова Кабміну від 18 листопада, якою внесено зміни до Порядку про розподіл квартир, добудованих за кошти ДІУ. Відповідно до нових змін, тепер 40% житла треба віддати силовикам (це 25 квартир із 60), решту – пільговикам, а на загальну чергу не випаде жодної квартири.
9 грудня мер Микола Глухов, віце-мер Микола Порицький та начальник відділу розподілу житлової площі міськвиконкому Павло Довгий ще міркували, як же ділити квартири утретє.
До речі, остаточно списки новоселів затверджуватиме Кабмін – це теж передбачено постановою. Для цього при Кабміні створена спеціальна координаційна рада.

Цифри
4321 кременчуцька сім’я – у черзі на отримання житла, із них
504 сім’ї мають право отримати квартири позачергово;
1285 сімей мають право на першочергове отримання житла;
2532 перебуває у загальній черзі (не має пільг), а перша сім’я у цьому списку на житло чекає майже 34 роки!!!
(інформація відділу обліку та розподілу житлової площі міськвиконкому)

P.S. Юлія Тимошенко таки збирається до Кременчука. За останніми даними, на неї чекають 22-23 грудня.

Автор: Татьяна Донченко , www.telegraf.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 грудня 2009, 10:55 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації